r
Nosalty Logó

Egyszerű narancsos-mézes disznósült

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Egyszerű narancsos-mézes disznósült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3848 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 641 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    435.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8547.9 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    533 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    4482 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1982.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    620 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 3848 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt besózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben kicsit körbesütjük.
  2. Három darab narancs levét kifacsarjuk, majd hozzáöntünk mézet és szójaszószt. Rászórjuk a mustármagot és az őrölt fahéjat, és jól összekeverjük. Ezzel fogjuk majd a karajunkat kenegetni.
  3. Egy nagyobb tepsi aljába egy darab narancsból szeleteket fektetünk, és pár fahéjrudat dobunk mellé. Erre helyezzük a körbesütött húst, és jól körbekenegetjük egy ecset segítségével a narancsos-mézes páccal.
  4. Alufóliával lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 2 órán át sütjük. Kivesszük, és megint átkenegetjük a karajt, és meg is fordítjuk a tepsiben.
  5. Majd újabb 2 órára visszarakjuk a sütőbe, de levesszük a hőmérsékletet. Ezalatt a 2 óra alatt többször forgathatjuk a húst, hogy minden oldala jól megsüljön, és közben a páccal is kenegessük. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk egy picit állni, majd szeletekre vágva fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21190
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben az év végi hajtásban az egyszerű, de nagyszerű receptek a menők. A következő pont ilyen, mivel alig kell hozzá pár hozzávaló, és foglalkozni se kell vele sokat. Szóval főnyeremény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!