r
Nosalty Logó

Egyszerű narancsos-mézes disznósült

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Egyszerű narancsos-mézes disznósült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 641 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3848 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 641 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    435.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8547.9 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    533 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    4482 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1982.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    620 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 3848 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt besózzuk és borsozzuk, majd serpenyőben kicsit körbesütjük.
  2. Három darab narancs levét kifacsarjuk, majd hozzáöntünk mézet és szójaszószt. Rászórjuk a mustármagot és az őrölt fahéjat, és jól összekeverjük. Ezzel fogjuk majd a karajunkat kenegetni.
  3. Egy nagyobb tepsi aljába egy darab narancsból szeleteket fektetünk, és pár fahéjrudat dobunk mellé. Erre helyezzük a körbesütött húst, és jól körbekenegetjük egy ecset segítségével a narancsos-mézes páccal.
  4. Alufóliával lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 2 órán át sütjük. Kivesszük, és megint átkenegetjük a karajt, és meg is fordítjuk a tepsiben.
  5. Majd újabb 2 órára visszarakjuk a sütőbe, de levesszük a hőmérsékletet. Ezalatt a 2 óra alatt többször forgathatjuk a húst, hogy minden oldala jól megsüljön, és közben a páccal is kenegessük. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk egy picit állni, majd szeletekre vágva fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14945
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ebben az év végi hajtásban az egyszerű, de nagyszerű receptek a menők. A következő pont ilyen, mivel alig kell hozzá pár hozzávaló, és foglalkozni se kell vele sokat. Szóval főnyeremény!

Hozzászólások

elszi

Kedves Szakács! Szeretném megjegyezni, hogy amennyiben a hozzávalóknál feltünteti a 2 fej vöröshagymát, jó lenne, ha azt is leírná, hogy mit is kell vele csinálni. Felaprítani és a pácléhez adni, vagy a hús mellé dobálni ? Megköszönném válaszát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek