r
Nosalty Logó

Kekszes banántorta

NS
Kekszes banántorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

263
Kalória
7.1g
Fehérje
40.2g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
50.7g
Víz
67.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Csokis krém

Középső réteg

Tetejére

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tortát kezdjük a piskóta elkészítésével. Ehhez válasszuk külön a tojásokat. A fehérjéhez tegyünk 1,5 evőkanál cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgájához tegyük hozzá a cukor másik felét, és verjük addig, amíg szép világossárga színt nem kap. A két keveréket könnyedén keverjük össze, és szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet, ezzel is forgassuk össze, és tegyük kikent tortaformába.
  2. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
  3. A csokoládékrémhez forraljuk fel a 2 dl tejet. Közben a maradék egy decit keverjük csomómentesre a pudingporral és a cukorral, majd a tej forrásakor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a csokis keveréket. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ezután hűtsük ki, majd turmixoljuk össze a két banánnal, adjuk hozzá a zselatinfixet, és keverjük ezzel is jól össze (ha kicsi csomók lennének benne, használjuk még 1-2 percig a turmixot).
  4. Ha a krém teljesen kihűlt, halmozzuk a piskótatészta tetejére, és tegyük pár percre a hűtőszekrénybe.
  5. Ezalatt vágjuk karikára a 2 db banánt, és készítsük elő a kekszet.
  6. A kicsit megszilárdult krémre első rétegként rakjuk rá a kekszet, az üres részeket töltsük ki keksz „töredékekkel”, hogy viszonylag egységes réteget kapjunk, majd erre tegyük rá a banánkarikákat is.
  7. A torta befedéséhez készítsük el a tasak hátulján található instrukciók alapján a habot, és ezzel kenjük le a tetejét. Ha időnk engedi, pihentessük (hogy jól megszilárduljon) a tortát egy éjszakát a hűtőben. Tálaláskor hintsük meg a kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Viszonylag gyorsan elkészíthető, könnyed, gyümölcsös torta. 

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek