r
Nosalty Logó

Egyszerű gyöngyhagyma

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egyszerű gyöngyhagyma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A gyöngyhagymához

A savanyúságléhez

Összesen 395 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A gyöngyhagymához

A savanyúságléhez

Összesen 1579 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A gyöngyhagymához

A savanyúságléhez

Összesen 43 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7961.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    7783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 395 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31846.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    31132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    3093.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1579 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

A gyöngyhagymához

A savanyúságléhez

Elkészítés

A gyöngyhagymához

  1. A gyöngyhagymákat megtísztítjuk (ez elég időigényes, de egy kicsit gyorsabbá tehetjük azzal, ha a megtisztított gyöngyhagymákat forró vízbe tesszük kb. 2 percre- így könnyebben lehet eltávolítani a vékonyka kis rétegeket róluk).
  2. Ha már túl vagyunk a tisztításon, elkészítjük a savanyúságlét. (ezt a receptet azért szeretem, mert nem kell sok idő hozzá, és hidegen kell elkészíteni)
  3. A hideg vízhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és az ecetet, majd jól elkeverjük. Beletesszük a szalicilsavat és a borként (utóbbiak gyógyszertárban beszerezhetők).
  4. Az üvegekbe töltött gyöngyhagymákat egész borssal, koriandermaggal és mustármaggal ízesítjük. (én mindegyikből 1 kiskanállal tettem, de ez ízlés kérdése)
  5. Végül felöntjük az üvegeket a savanyúságlével, addig, hogy ellepje, és 24 óráig állni hagyjuk, csak utána tesszük rá az üvegek tetejét.
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 80978
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Receptkategóriák

A családban jól bevált recept! És ezt a savanyúságlét többféle variációkban is el lehet készíteni :) Ebből a mennyiségből nekem 5  üveggel lett !

Hozzávalók

A gyöngyhagymához

A savanyúságléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...