r
Nosalty Logó

Egyszerű és laktózmentes csokoládétorta

Nosalty
Egyszerű és laktózmentes csokoládétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Krém

459
Kalória
7g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
28g
Zsír
41g
Víz
66.7g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
31.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Összesen 3657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

Alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 177 °C-ra. Egy 16 cm- tortaformát vajazzunk ki, és körben béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapír segít a tortának tapadásmentesen kiválni a formából.
  2. Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat: az olajat, a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a joghurtot. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, az eszpresszóport, és keverjük simára a nedves összetevőkkel.
  3. A tésztát egyenletesen öntsük bele az előkészített tortaformába.
  4. Körülbelül 30-40 percig süssük a tortát. Az elkészültség ellenőrzéséhez szúrjunk egy fogpiszkálót a közepébe. Ha tisztán jön ki, akkor kész.
  5. A torta vastag és nedves, így a közepe kissé megsüllyedhet. Ez normális.
  6. A tortát rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészíthetjük a krémet.

Krém

  1. Készítsük el a csokikrémet, amíg a sütemény sül-hűl, mert a krémnek is ki kell hűlnie. Egy közepesen hőálló tálba tegyük az apróra tört csokoládét. Öntsük rá a tejszínt, majd gőz fölött melegítsük 2-3 percig.
  2. Gumi spatulával nagyon lassan keverjük, amíg teljesen össze nem keveredik, és a csokoládé elolvad. Vegyük le a gőzről, és hagyjuk hűlni legalább 30-60 percig, majd tegyük hűtőbe amíg besűrűsödni (1-2 óra). A krém nem hűl egyenletesen, így néhányszor keverjük meg, amíg dermed.
  3. A kihűlt krémet keverjük habverőgéppel világos színűre és habos állagúra, körülbelül 3-4 perc alatt, közepes sebességgel.
  4. Kenjük meg a kihűlt torta tetejét a krémmel, majd díszítsük tetszőleges feltétekkel, például bogyós gyümölcsökkel és tortadarával. A maradék süteményt hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ilyen egyszerű és gyors csokitorta minden bizonnyal a legkényelmesebb választás bármilyen alkalomra. Egyrétegű, 6-8 szeletes, és tökéletes Valentin-napi desszertnek, egy kisebb családi születésnapra, karácsonyra, húsvétra vagy bármikor, amikor tortára van szükség, hogy lenyűgözzük a vendégsereget. A csokikrém és a szaftos-gazdag kakaós tészta isteni, a tésztaalapból pedig akár kis cupcake-eket is készíthetünk gyerekzsúrokra vagy babaváróra. Ja, és laktózmentes!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek