Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus zsúr csokitorta

Diabetikus zsúr csokitorta
Diabetikus zsúr csokitorta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta még szeptemberben készült, anyukámnak a névnapjára!

hozzávalók / 8 adag

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Szülinapra is remek ajándék lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalaphoz

  1. A tojásfehérjét kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a glukonont, és verjük kemény habbá.
  2. A tojássárgákat kissé keverjük ki, és adjuk a fehérjehabhoz a sütőporos, kakaóporos liszttel együtt. Óvatosan keverjük össze.
  3. Süssük meg egy 22 cm-es tortaformában 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a tejben a glukononnnal főzzük meg. Ha langyosra hűlt, keverjük ki.
  2. A margarint habosítsuk ki, majd adjuk a kikevert pudinghoz. Keverjük alaposan össze.
  3. Ezzel töltsük meg a tortalapot úgy, hogy kívül is kenjük meg a krémmel. Tegyük pár órára a hűtőbe.

Díszítéshez

  1. Majd díszítsük tetszés szerint a felvert hulalával.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 282
elküldve: 4
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, diabetikus csokitorta, diétás csokitorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elvira334
elvira334 Sun, 2016-09-18 18:47

Szia Nikoka en xilitet hasznalnek es margarin helyet kremsajtot az nagyon sokat szamit a kaloriaban.

niko80
Nikóka / niko80 Wed, 2016-09-21 12:45

köszi szépen a tanácsot,a xillitet már használom is egy ideje.köszi még egyszer.

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2015-03-14 17:35

Nikóka! Ez a torta gyönyörű! A díszítés remekmű! Ne hallgass az akadékoskodókra, néha kivételt lehet tenni - kiszámoltad gondolom a ch-t, a tejszínben pici cukor van és,ha egy cukorbeteg meg akarja sütni, hát változtasson rajta! Anyudnak jó egészséget, boldogságot kívánok a következő születésnapra! Szeretettel üdvözöllek!

noraa26
anyucika26 / noraa26 Wed, 2014-12-03 08:46

Szia! Javaslom sima liszt helyett a ch csökkentett lisztet, édesítésre pedig eritritol vagy stívia. Tejszínből van cukor mentes, növényi is (nem a legjobb, de talán azzal lehet a legkönnyebben dolgozni) de a legjobb a valódi tejszín, aminek 30%-os zsírtartalma van. A puding nem feltétlenül rossz, viszont az étcsokisban alapból van cukor. Az semmiképpen sem jó. Cukormenteset kell keresni.

ribizli555
ribizli555 Mon, 2014-12-01 10:52

Szia! Nem akarok akadékoskodni, a torta biztosan nagyon finom lehet de: /a glukonon valóban cukorpótló/viszont ugyanúgy kell számolni a szénhidrátot, mintha cukorral dolgoznál.Liszt is van a tortában, puding is/keményítőből készül, cukrosoknak nem is ajánlják/a tejszín meg cukros.Kérdésem: mitől is ajánlott ez a cukrosoknak? Nem ajánlott. Én is az vagyok, nem most kezdtem.Mint írtam, nem bántani akarlak, de z nem diabetikus torta!Viszont lehet finom, de másnak:)

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2014-12-01 14:24

Köszönöm szépen a hozzászólást!Majd odafigyelek hogy mit írok!És szerinted mit használjak édesítésre a glükonon helyett????

360
tojás 5 db
édesítőszer 100 g
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
sütőpor 2 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
édesítőszer 150 g
margarin 20 dkg
tej 4 dl
növényi habtejszín 1 dl