r
Nosalty Logó

Diabetikus zsúr csokitorta

Nikóka
Diabetikus zsúr csokitorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

360
Kalória
7.5g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
29.5g
Víz
112.8g
Koleszterin
918.6mg
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 2887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2692.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 2887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

Tortalaphoz

  1. A tojásfehérjét kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a glukonont, és verjük kemény habbá.
  2. A tojássárgákat kissé keverjük ki, és adjuk a fehérjehabhoz a sütőporos, kakaóporos liszttel együtt. Óvatosan keverjük össze.
  3. Süssük meg egy 22 cm-es tortaformában 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a tejben a glukononnnal főzzük meg. Ha langyosra hűlt, keverjük ki.
  2. A margarint habosítsuk ki, majd adjuk a kikevert pudinghoz. Keverjük alaposan össze.
  3. Ezzel töltsük meg a tortalapot úgy, hogy kívül is kenjük meg a krémmel. Tegyük pár órára a hűtőbe.

Díszítéshez

  1. Majd díszítsük tetszés szerint a felvert hulalával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Ez a torta még szeptemberben készült, anyukámnak a névnapjára!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek