Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű eper pie

Egyszerű eper pie
Egyszerű eper pie
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén szedd magad eperföldön voltunk.:) Mindamellett, hogy a télirevaló eperdzsemet készítettem, és egy kis hordónyi eperpálinkának valót összeszedegettünk, úgy gondoltam, hogy még egy eper pie-t is iderittyentek, hátha valaki nem ismeri.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

  • 260 g liszt
  • 90 g margarin
  • 6 ek hideg víz

A töltelékhez:

  • 1 kg eper
  • 200 g cukor
  • 4 ek kukoricakeményítő
  • 150 ml víz

ajánlat

Ajánlok hozzá saját készítésű, tavalyi évjáratú vagy ennek híján készen vásárolt egy kupica eperpálinkát, ami csakis megerősíti ezt a kitűnő epres ízhatást. Ötlet: A megsült lencsét tedd egy dunsztosüvegbe, és így tudod tárolni, illetve máskor is felhasználni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 6 ek hideg vizet. Egyneművé gyúrjuk, és kinyújtjuk, hogy a pereme túlérjen a sütőformán (ez azért fontos, mert így tudjuk majd szépen díszíteni körben a tészta szélét). Egyébként ez egy alaptészta, bármilyen pie recepthez tudjuk máskor is használni.
  2. Ehhez a sütihez megsütjük előre a tésztát, kibéleljük fóliával, és betöltjük lencsével vagy babbal, hogy ne tudjon felhólyagosodni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180-200 C fokra (ez az én sütőmön 4-es gáz fokozat).
  4. Amíg a tészta megsül, az kb. 30-35 perc. 
  5. Addig elkészítjük a tölteléket: Külön edénybe epret válogatunk, kb. 20 szem egyforma, szép szemet.
  6. A maradékot burgonyatörővel megtörjük, hogy darabos legyen, hozzáadjuk a cukrot, és feltesszük főni.
  7. A 4 ek keményítőt összekeverjük 150 ml vízzel, mielőtt felforrna, hozzáöntjük, és kb.10 percig forraljuk, hogy sűrű, nyúlós masszát kapjunk belőle.
  8. A kiválogatott epreket rátesszük a megsült és kihűtött tésztára, és a forró epermasszát rátöltjük.
  9. Fontos kihűteni, majd tejszínnel és mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 185°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 433
elküldve: 6
receptkönyvben: 110
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres pite, gyümölcspite eperrel, epres gyümölcspite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-06-13 12:38

Néhány éve Amerikában ettem ilyet, de a recept nem volt meg. Eddig. Nagyon köszönöm! :)