r
Nosalty Logó

Egyszerű eper pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csupasüti
Egyszerű eper pie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2895 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 161 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 242 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 2895 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 6 ek hideg vizet. Egyneművé gyúrjuk, és kinyújtjuk, hogy a pereme túlérjen a sütőformán (ez azért fontos, mert így tudjuk majd szépen díszíteni körben a tészta szélét). Egyébként ez egy alaptészta, bármilyen pie receptheztudjuk máskor is használni.
  2. Ehhez a sütihez megsütjük előre a tésztát, kibéleljük fóliával, és betöltjük lencsével vagy babbal, hogy ne tudjon felhólyagosodni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180-200 C fokra (ez az én sütőmön 4-es gáz fokozat).
  4. Amíg a tészta megsül, az kb. 30-35 perc.
  5. Addig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. Külön edénybe epret válogatunk, kb. 20 szem egyforma, szép szemet.
  2. A maradékot burgonyatörővel megtörjük, hogy darabos legyen, hozzáadjuk a cukrot, és feltesszük főni.
  3. A 4 ek keményítőt összekeverjük 150 ml vízzel, mielőtt felforrna, hozzáöntjük, és kb.10 percig forraljuk, hogy sűrű, nyúlós masszát kapjunk belőle.
  4. A kiválogatott epreket rátesszük a megsült és kihűtött tésztára, és a forró epermasszát rátöltjük.
  5. Fontos kihűteni, majd tejszínnel és mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8825
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 06.

Ajánló

Ajánlok hozzá saját készítésű, tavalyi évjáratú vagy ennek híján készen vásárolt egy kupica eperpálinkát, ami csakis megerősíti ezt a kitűnő epres ízhatást. Ötlet: A megsült lencsét tedd egy dunsztosüvegbe, és így tudod tárolni, illetve máskor is felhasználni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű eper pie
Csupasüti 59 recept

Hétvégén szedd magad eperföldön voltunk.:) Mindamellett, hogy a télirevaló eperdzsemet készítettem, és egy kis hordónyi eperpálinkának valót összeszedegettünk, úgy gondoltam, hogy még egy eper pie-t is iderittyentek, hátha valaki nem ismeri.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek