r
Nosalty Logó

Egyszerű csicseriborsó curry

Vitai Kati
Egyszerű csicseriborsó curry
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

336
Kalória
13.8g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
263.7g
Víz
15.1g
Koleszterin
14.9g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2403 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5876.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    4282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1054.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9610 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 1347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    704 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    684 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a répákat, és szeleteljük fel. A csicseriborsó konzervet csepegtessük le szűrőben, és öblítsük át.
  2. Tegyük oda a ghít egy edénybe, majd az összes fűszert dobjuk rá - vigyázzunk, ne égessük meg a fűszereket, éppen ne a legnagyobb lángon forgassuk meg. Ha hagymát használunk, akkor a ghín először pirítsuk meg a hagymát, és majd utána tegyük rá a fűszereket. Majd adjuk hozzá a paradicsomot, a csicseriborsót és a répákat.
  3. Lefedve főzzük takarékon kb. 25 percig, majd adjuk hozzá a graham masalát, és főzzük még 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez egy olyan recept, amit kevés energiabefektetéssel, rövid idő alatt, minimális főzési tudással el tudsz készíteni - kezdő vegetáriánusoknak és olyanoknak, akik most kezdenek az egészséges táplálkozással ismerkedni ideális - és azoknak is, akik csak ki szeretnék próbálni néha a húsmentes étkezést.  Én csak nagyon végszükség esetén szoktam készíteni, mert amúgy nem használunk még bio konzerveket sem, de van olyan helyzet, amikor jól jön néhány dolog a kamraszekrényben - ezért mindig van itthon paradicsom és a csicseriborsó konzerv is. Ez pedig egy bármikor gyorsan készíthető fogás.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek