r
Nosalty Logó

Egyszerű burgonyás, csirkés quiche

Lizinka_
Egyszerű burgonyás, csirkés quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

369
Kalória
24.2g
Fehérje
35.1g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
227.1g
Víz
114.7g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Összesen 2212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4593.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

Burgonyás alap

  1. A burgonyát egészben sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült lehúzzuk a héját és egy méretes tálba tesszük, majd krumplinyomóval péppé törjük. Sózzuk és még melegen belekeverjük a tejet és a zsemlemorzsát.
  2. Egy tepsit vagy hőálló edényt vastagon kikenünk vajjal. Ebbe tesszük a burgonyás masszát és szépen elegyengetjük, hogy az oldalait is rendesen befedje.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Csirkés töltelék

  1. A hagymát finomra aprítjuk és olívaolajon aranybarnára pirítjuk. A csirkemellet is kisebb darabokra vágjuk, sózzuk és olívaolajon a hagymával együtt megpirítjuk.
  2. A megsült burgonyás alapra tesszük a csirkés ragut és elegyengetjük.

Öntet

  1. A tejfölben elkeverjük a tojást, a sajtot, a fokhagyma granulátumot és a sót. Ezt az öntetet egyenletesen ráöntjük a húsra.
  2. A tepsit így visszatesszük a 200 fokos sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük és kockára vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...