Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egybesült sertéscomb pecsenyelével

Egybesült sertéscomb pecsenyelével
Egybesült sertéscomb pecsenyelével
145 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sertéscomb alkalmas arra, hogy egyben megsüssük, és utána szép szeletekre vágjuk. Ha tehetem előző nap megsütöm, mert másnap a hűtőből kivéve nagyon szépen szeletelhető. A tepsiben maradt fűszeres, hagymás szaftot mindig felhasználom mártás készítésére, amit tálaláskor a hús mellé kínálok.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Krumplipürével és párolt káposztával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsirádékkal kikenjük a tepsi alját.
  2. A húst sóval jól bedörgöljük, és belerakjuk a tepsibe, daráljunk rá kevés borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd fedjük be szeletelt fokhagymával és vöröshagymával.
  3. Aláöntjük a bort és 2 dl vizet, lefedjük alufóliával, és sütőben 180 fokon 120 percig sütjük, ha megpuhult levesszük a fóliát, és egy picit megpirítjuk a tetejét. Mielőtt felszeleteljük, pihentessük 1 órát.
  4. Kis lábasban megpirítunk 2 ek cukrot. Amikor szép aranybarna színű, levesszük a tűzhelyről, és belerakjuk a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét.
  5. Botmixerrel pépesítjük, ha sűrű, kicsi vízzel hígítjuk, és összeforraljuk. Tálaláskor a hússzeletet meglocsoljuk vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 425
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertéscomb, sült sertéscomb öntettel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marmalya
marmalya Fri, 2016-07-29 14:54

Ez valami mennyei lett. Fokhagymás tejfőllel megkent burgonyalángossal tálaltam. Ízorgia!!!!

b-n
b-n Wed, 2016-03-09 15:57

Nagyon jó és nagyon finom! Nem maradt holnapra. Megy a kedvencekbe!

419
sertéscomb 1.5 kg
sertészsír 2 ek
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
kakukkfű 1 teáskanál
rosé 2 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 2 ek
sűrített paradicsom 1 ek