r
Nosalty Logó

Egybesült sertéscomb pecsenyelével

Ligeti Károly
Egybesült sertéscomb pecsenyelével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
38.5g
Fehérje
5.9g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
170.3g
Víz
121.7g
Koleszterin
453.3mg
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3341 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5351.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    3323 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3341 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. Zsirádékkal kikenjük a tepsi alját.
  2. A húst sóval jól bedörgöljük, és belerakjuk a tepsibe, daráljunk rá kevés borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd fedjük be szeletelt fokhagymával és vöröshagymával.
  3. Aláöntjük a bort és 2 dl vizet, lefedjük alufóliával, és sütőben 180 fokon 120 percig sütjük, ha megpuhult levesszük a fóliát, és egy picit megpirítjuk a tetejét. Mielőtt felszeleteljük, pihentessük 1 órát.
  4. Kis lábasban megpirítunk 2 ek cukrot. Amikor szép aranybarna színű, levesszük a tűzhelyről, és belerakjuk a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét.
  5. Botmixerrel pépesítjük, ha sűrű, kicsi vízzel hígítjuk, és összeforraljuk. Tálaláskor a hússzeletet meglocsoljuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 130 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A sertéscomb alkalmas arra, hogy egyben megsüssük, és utána szép szeletekre vágjuk. Ha tehetem előző nap megsütöm, mert másnap a hűtőből kivéve nagyon szépen szeletelhető. A tepsiben maradt fűszeres, hagymás szaftot mindig felhasználom mártás készítésére, amit tálaláskor a hús mellé kínálok.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...