r
Nosalty Logó

"Proteindús" kukoricadarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Proteindús" kukoricadarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A kész süti meglocsolásához

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A kész süti meglocsolásához

Összesen 4622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A kész süti meglocsolásához

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8353.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2229 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    691 mg
  • Foszfor
    3483 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6557 micro
Összesen 4622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A kész süti meglocsolásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral.
  2. Hozzámérjük az olajat, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot,majd a fele adag kukoricadara közepében felfuttatjuk a sütőport, és hozzáöntünk fele arány aludt tejet. Csomómentesen elkeverjük, s tovább adagoljuk a darát és az aludt tejet.
  3. Olajjal-margarinnal kikent tepsibe öntjük, és pirosra sütjük.
  4. Kivevéskor azonnal meglocsoljuk a kb. 20 ml aludt tejjel, ésletakarjuk konyhakendővel. Így hagyjuk hűlni.
  5. Langymelegen már szeletelhető, és így a legfinomabb. Jóétvágyat és egészséget!
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 54991
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Amióta ezen az oldalon vagyok, gondolkozom, hogy talán valami öntettel-szósszal is kombinálni lehetne a kis kukoricaságot, ugyanis elég tömény úgy magában, ízlés döntése, hogy nyakonöntjük vaníliaszósszal, csokimázzal, más öntettel vagy simán szeletelve fogyasztjuk. Fiaim nagyon szeretik, másnap egyenesen hűtőből kivéve is, de fel lehet frissíteni 5 perc alatt a befűtött sütőben, s előtte kenjük meg nagyon kevés aludt tejjel a tetejét (ha már nem volna, megteszi a sima tej is), de ne áztassuk el, ugyanis csak frissitjük melegre, nem sütjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekkel ezelőtti jégvihar komoly károkat okozott frissen költözött szomszédomnak, amikor beázott a tető, és befogadtunk lakásunkba kis holmikat, hogy ne menjenek teljesen tönkre. Annyira meg volt indulva, hogy pár hetes idegenként és 2 apró gyermekkel segítőkészek voltunk, minden után ezzel a sütivel kedveskedett, kihangsúlyozva, hogy ez egy proteindús sütemény, és azért választotta ezt, hogy fiaimnak jó egészséget kívánva köszönjön meg mindent. Innen is kapta elnevezését, s nekem is külön élvezet volt fiaim majszolása a langymelegre hűlt, friss meglepetésnek. Azóta sem próbáltuk semmi mással, csak így simán fogyasztjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A kész süti meglocsolásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...