Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes zöldborsófőzelék

Édes zöldborsófőzelék
Édes zöldborsófőzelék
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldborsófőzelék nálam csak így a nyerő, édesen és sűrűbben. A nagymamám csinálta így, és azóta sem eszem meg másképpen!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Van, aki hígabban szereti, van, aki sűrűbben, a tej hozzáadása ettől függ. Én ennyit szoktam kb. hozzáadni.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből és az olajból rántást készítünk.
  2. Szép lassan felöntjük a tej felével, közben kavargatjuk, nehogy csomós legyen.
  3. Hozzáadjuk a sót és ízlés szerinti cukrot. Elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a borsót, elkeverjük, majd a maradék tejjel felöntjük.
  5. Rottyanásig hagyjuk a tűzön.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 45 084
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófőzelék, tejes borsófőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szandika0225
Szandika0225 Fri, 2014-11-14 12:46

Szia Móni!

Szeretném megköszönni a receptet, nagyon nagyon finom lett a főzelék!! Bevallom, én is édesen szeretem! Legközelebb is elkészítem! :))

Üdv,
Alexandra

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2012-02-21 12:28

Kedves Évi!
Az olaj langyos legyen, ne hirtelen a forró olajba, mert akkor rögtön oda kap és leég, de amint latod, hogy kezd nagyon pirulni le is veheted a tuzrol nehogy leegjen. A tej az mindegy , hogy milyen , én a legtöbbször akkor veszem ki a hutobol, vagy elotte 5 perccel.
Kellemes napot:Moni

cafika
Cafika / cafika Tue, 2012-02-21 17:11

szia Móni,
köszi a szupergyors választ, remélem nem rontom el :-)), ma este el is készitem!!
Neked is nagyon kellemes napot,
üdv. Évi

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2012-02-21 18:05

Kedves Évi!
Nagyon hamar elkészítheto es tenyleg nagyon finom! Jo etvagyat hozza!
Tovabbi kellemes napot:Moni

cafika
Cafika / cafika Tue, 2012-02-21 09:09

szia Móni,
el szeretném késziteni ezt a fözeléket, mert megtetszett a recepted, és biztos finom!! szeretnék kérdezni valamit, mivel a rántásban (habarásban) sem vagyok jártas, hogy az 1. pontban, a hideg olajba keverem bele a lisztet, majd ugy piritom; vagy a már meleg olajba? és a 2. pontban, hideg,vagy meleg tejjel öntöm fel?
köszi elöre is a válaszod,
üdv. Évi

369
zöldborsó 400 g
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 l
cukor 0.5 teáskanál
1 csipet