Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék édesítővel

Zöldborsófőzelék édesítővel
Zöldborsófőzelék édesítővel
18 perc / előkészület: 5 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden főzelék nyerő nálunk, főleg a jó kis édes zöldborsó. Az elkészítését még Anyukámtól tanultam, de a cukrot most nélkülöznöm kell, ezért készült édesítővel. Paprikás csirkével, fasírozottal isteni finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót odatesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
  2. Megsózzuk, az édesítőket feloldjuk egy kis meleg vízben (kb 0,5 dl).
  3. Egy tálban elkészítjük a habarást: a lisztet elkeverjük a tejföllel és az édeítős vízzel.
  4. Ha puha a borsó, behabarjuk.
  5. Pár percig még főzzük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 609
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édesítős zöldborsófőzelék, borsófőzelék cukormentesen, cukorborsó-főzelék cukor nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kulcsarpisti
kulcsarpisti / kulcsarpisti Thu, 2013-11-21 09:39

Én is imádom pörkölttel, de édesítő helyet barna vagy gyümölcscukrot használok ha szükséges mert így a cukorbetegek is megehetik. Az édesítők tartalmáról nekem fogalmam sincs (szerintem a többségnek sem) így nem használom.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2012-05-06 13:31

Kedves Cilinke-56, Igen, én is az Anyukámtól tanultam :-) Mi is így szeretjük és mindkét pörkölttel isteni finom. További szép napot kívánok! Üdv, Andi

cilinke-56
cilinke-56 Sat, 2012-05-05 10:45

Végre van más is aki szereti pörkölttel az édes borsófőzeléket !!!!!! Én is így tanultam Anyukámtól !
Régen,amikor a munkahelyemre vittem ebédre ezt a kombinációt,nagyon csodálkoztak a munkatársaim !Miután egyszer elkóstolgatták az egész ebédemet mondták,hogy "isteni" és ezután
ők is így készitik majd !Mi szoktunk rá locsolni bőven a pörkölt szaftjából is és sertés pörkölttel is
szoktuk készíteni.Nagyon jól harmonizál a sós az édessel !

273
zöldborsó 400 g
1 csipet
édesítőszer 6 db
finomliszt 3 csapott ek
tejföl 2 dl
víz 0.5 dl