Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lucskos káposzta Boszi konyhájából

Lucskos káposzta Boszi konyhájából
Lucskos káposzta Boszi konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítem a lucskos káposztát, de eszerint a recept szerint most másodszor.  "zsannamanna" blogjában olvastam pár éve, és elmentettem. Nekünk ízlik így is. Nagyon egyszerű és gyors. Köszönet a receptért.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ebédre bármikor. A férjem még hidegen is szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jó nagy lábast vegyünk elő, mert az elején a káposzta nagy térfogatú, menet közben esik össze!
  2. A hagymát apróra, a húst kockára, a káposztát vastag csíkokra vágjuk.
  3. Az olajon a hagymát megdinszteljük, sózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a húst. Meghintjük pirospaprikával és kevés vizet öntünk alá. Pörköltszerűen majdnem készre főzzük.
  4. A káposztát a pörköltbe tesszük úgy, ahogy belefér, apránként. Ha szükséges, öntünk alá vizet. Nagyon kevésre lesz szükség, max. fél dl.
  5. Hozzáadjuk a babérlevelet és a köményt, jól elkeverjük, nézve kell-e alá víz. Nagyon kell figyelni, mert ha sok a víz, akkor már leves lesz.
  6. Folyamatosan figyelni kell, ha puha a hús és a káposzta is, akkor már kész is.
  7. Tálaláskor aki szereti, tejfölt tehet rá.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 29 919
elküldve: 5
receptkönyvben: 138
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéshúsos káposzta, fejeskáposzta sertéslapockával, káposzta húsosan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sat, 2014-09-27 16:26

A ház feje elutazott,a piaci asztalok roskadoznak a káposzta súlya alatt,aminek az ára meg bagatel.Mivel a férjem azt mondja:a káposzta válóok(és nem is csak viccnek szánja ezt a kinyilatkoztatást) ideális alkalom nyílt tehát,hogy kipróbáljam a receptet.Mire elkészültem az étellel,egy kedves ismerős is megjelent.Plusz egy tányér került az asztalra.A látvány nem volt bizalomgerjesztő(minden bizonnyal a sok pirospaprika miatt),de az íz mindenért kárpótolt.A vendég pedig kétszer repetázott.Nagyon finom!Ha legközelebb sem ebédel itthon a férjem,használom még ezt a receptet...

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2014-10-09 17:56

Szia! Örülök, hogy ízlett, bár mint írtam már, nem az én érdemem. A p.paprikáról csak annyit, hogy a férjem igényei szerint kell használnom a paprikát. Szereti ha piroslik a pöri!:) Még kicsit csaltam is! :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2013-05-25 15:22

Köszönöm szépen a dicséretet, de mint írtam "zsannamanna" érdeme!
Üdv.:Marcsi-Boszi

katalinka3
katalinka3 Sat, 2013-04-27 10:32

Katalinka3
Most néztem meg a keresőben a lucskos káposzta recepteket. Melletted döntöttem.
Ma ezt főzök ebédre. Írok majd, hogy milyen lett. A leírás szerint nem lehet rossz.
Köszönettel:
Katalinka3

473
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
sertéslapocka 70 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 1 csipet
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 1 csipet
káposzta 1 kg
tejföl 175 g