r
Nosalty Logó

Eclair házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditsindania
Eclair házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Összesen 3792 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Összesen 223 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1391 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 3792 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Elkészítés

A krém elkészítése

  1. 4 db tojássárgájához hozzáadunk 70 g cukrot és a vaníliaaromát, valamint a kukoricakeményítőt.
  2. Hozzáöntjük a 480 ml tejet, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a pudingszerű állapotot elérjük.
  3. Belerakjuk 15 g vajat, és simára keverjük.
  4. Tegyük félre hűlni.

A tészta elkészítése

  1. 100 ml tejet ugyanannyi vízzel, csipet sóval és a 2 evőkanál cukorral feltesszük melegedni.
  2. Adjuk hozza a 80 g vajat, és forrásig főzzük.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Egy viszonylag kemény masszát kapunk.
  4. Tegyük vissza a tűzre körülbelül még egy percig, és folyamatosan forgassuk fakanállal az edényben.
  5. Rakjuk át a masszát egy hőálló tálba, és a tojásokat egyesével keverjük hozzá.
  6. Mikor teljesen kikevertük a tésztát, kihűlt állapotban szedjük át egy formázó zacskóba, és ha lehet, használjunk recés formázó véget hozzá.
  7. Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, és melegítsük fel a sütőt 175 C-ra.
  8. 5-6 cm-es, egyenes csíkokat nyomjunk ki, hagyjunk köztük kb. 2 cm-es távolságot a tepsin.
  9. Tegyük be a sütőbe, és 10 perc után nyissuk ki résnyire az ajtaját. Egy fakanállal is ki lehet támasztani.
  10. Még süssük kb. 20-30 percig. Néha ellenőrizzük, hogy aranybarnára sült-e már.
  11. Vegyük ki a sütőből, és egy hurkapálcikával szúrjunk bele a végébe, hogy kiengedjük a gőzt.
  12. Hagyjuk kihűlni, majd egy kb. fél cm átmerőjű formázó heggyel fúrjunk 2-3 lyukat a sütik aljába. Itt fogjuk benyomni a krémet.

Töltés

  1. A már kihűlt vaníliakrémet szedjük át egy nyomózsákba közepes heggyel a végen.
  2. A sütemények alján levő lyukakba töltsük be a krémet.
  3. Ha túlment, csak egy tompább késsel szedjük le a többletet.

A csokibevonat elkészítése

  1. A tejszínt mikróba vagy tűzön éppen csak felforraljuk.
  2. Egy hőálló edénybe ráöntjük a csokira.
  3. Hagyjuk állni kb. 1 percet.
  4. Keverjük csomómentesre.
  5. Mártsuk bele a tetejét egyesével a süteményeknek, és tegyük rá egy tálcára.
  6. Rakjuk be a hűtőbe kb. fél órára, amíg a csokoládé lehűl.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1909
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eclair házilag
Juditsindania 6 recept

Nem túl bonyolult, és mindenki kedvence.

Hozzávalók

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek