r
Nosalty Logó

Duplacsokis-cseresznyés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Duplacsokis-cseresznyés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összeállítás

Összesen 673 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összeállítás

Összesen 5384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összeállítás

Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 673 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3503.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2382 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 5384 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Összeállítás

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Beletesszük a tojást, és eldolgozzuk.
  3. A kakaóporral elkevert lisztet folyamatos keverés mellett beleszitáljuk, majd kézzel összeállítjuk a tésztát.
  4. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  5. A tésztát belereszeljük a kivajazott, kilisztezett piteformába, majd kézzel belenyomkodjuk és formázzuk.
  6. A tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez

  1. A tejszínt felforraljuk egy csipet sóval és az összenyomott kardamomokkal.
  2. Ha a tejszín felforrt, átszűrjük, és még forrón, apránként a felvert tojáshoz adjuk.
  3. Az egész keveréket visszatesszük közepes lángon a tűzre, és folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd.
  4. A forró keveréket az összetört csokoládéra öntjük, és spatulával addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen a csoki.

Összeállítás

  1. A csokoládékrémet a megsült tésztába öntjük, majd megszórjuk a kimagozott cseresznyével.
  2. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22872
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sztori borzasztó egyszerű: a baráti vacsora előtt még volt egy kis időm, úgyhogy összedobtam egy gyors desszertet abból, ami éppen otthon volt.

Hozzászólások

hangya68

Szia! Most akkor meggy vagy cseresznye? :-) Gondolom csak elírás, a címben és a hozzávalóknál cseresznye szerepel, de az összeállításnál kimagozott meggyel szórod meg. A fotón én cserkónak látom, bár szerintem meggyel is finom lehet. Jól hangzik ez a recept! Szívesen betolnék most egy szeletet! Legyen akár meggyes, akár cseresznyés a pite.

Dávid

Cseresznye ez, úgyhogy javítottam is! ;) Köszönöm, ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

tetszik a sztory: "a baráti vacsora el?tt még volt egy kis id?m, úgyhogy összedobtam egy gyors desszertet" Ehhez képest fél órát kell a tésztát h?teni, a sütés 15 perc és még egy órát h?teni a kész sütit, plusz maga az elkészítés: ez összesen legalább KÉT ÓRA!!! Amúgy a nevében cseresznyés, meg a hozzávalók szerint is cseresznyés sütibe az összeállítás szerint MEGGYET tesz...

Dávid

Kedves leho! Valóban a h?tés miatt várakozni kell kicsit, de addig egyrészt megcsináltam a krémet és kimagoztam a cseresznyét, a kész süti h?tése alatt pedig megettük a f?ételt. Persze ez nem tartott egy óráig, úgyhogy hamarabb kivettem a türelmetlen vendégek miatt, és bár az íze így is tökéletes lett, az állaga kevésbé, mert nem dermedt meg eléggé. Valóban, volt egy elírás az összeállításnál, de amit az korábban már jelezték, utána javítottam is. Szép napot, ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Ok Legyen, de "huszárosabb" megoldás lett volna, ha késnek a vendégek :-) Amúgy a csoki meggyel talán még finomabb is

Dávid

Igen, meggyel sem lenne rossz, csak az még nem érett be akkor, amikor a süti készült. Lehet ezért is volt a félreütés, mert a klasszikus étcsoki-meggy páros járt az eszemben! :) ízHUSZÁR

ujudyt

Szia! Nagyon tetszik a recept, de nincs kardamom itthon. Anélkül is biztos finom, nem? Judit

Zsuzsi92

Megcsináltam, majdnem pont így (kardamom nélkül és sima cukorral), és zseniális lett. Köszi a receptet. :) kár hogy képet nem tudok mutatni róla.

csokisperec

kimaradt a leírásból a cukor! :) átolvastam vagy tízszer a töltelékes részt hogy csak én nem látom-e. :D mindenesetre már a h?t?ben csücsül. :))

TraRita

Kedves ízHUSZÁR! Örök hálám a receptért! Valami fantasztikus ez a desszert! Meggyel készítettem, méghozzá olyan fajtával, amit magam alkottam. Mandulás meggy, több napon át érleltem mandula aromában. Jó ropogós, ízletes szemek az eszméletlen csokikrémben.........a tészta is frenetikus :D Szép nyarat! Üdvözletem: Rita

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!