Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplacsokis-cseresznyés pite

Duplacsokis-cseresznyés pite
Duplacsokis-cseresznyés pite
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sztori borzasztó egyszerű: a baráti vacsora előtt még volt egy kis időm, úgyhogy összedobtam egy gyors desszertet abból, ami éppen otthon volt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Beletesszük a tojást, és eldolgozzuk.
  3. A kakaóporral elkevert lisztet folyamatos keverés mellett beleszitáljuk, majd kézzel összeállítjuk a tésztát.
  4. Fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  5. A tésztát belereszeljük a kivajazott, kilisztezett piteformába, majd kézzel belenyomkodjuk és formázzuk.
  6. A tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez

  1. A tejszínt felforraljuk egy csipet sóval és az összenyomott kardamomokkal.
  2. Ha a tejszín felforrt, átszűrjük, és még forrón, apránként a felvert tojáshoz adjuk.
  3. Az egész keveréket visszatesszük közepes lángon a tűzre, és folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd.
  4. A forró keveréket az összetört csokoládéra öntjük, és spatulával addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen a csoki.

Összeállítás

  1. A csokoládékrémet a megsült tésztába öntjük, majd megszórjuk a kimagozott cseresznyével.
  2. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 609
elküldve: 5
receptkönyvben: 608
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cseresznyés süti, csokis pite cseresznyével

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2015-07-19 13:23

Kedves ízHUSZÁR!

Örök hálám a receptért! Valami fantasztikus ez a desszert! Meggyel készítettem, méghozzá olyan fajtával, amit magam alkottam. Mandulás meggy, több napon át érleltem mandula aromában. Jó ropogós, ízletes szemek az eszméletlen csokikrémben.........a tészta is frenetikus :D

Szép nyarat!

Üdvözletem: Rita

csokisperec01
csokisperec / csokisperec01 Sat, 2015-06-13 19:02

kimaradt a leírásból a cukor! :) átolvastam vagy tízszer a töltelékes részt hogy csak én nem látom-e. :D mindenesetre már a hűtőben csücsül. :))

Zsuzsi92
Zsuzsi92 Tue, 2014-06-17 08:31

Megcsináltam, majdnem pont így (kardamom nélkül és sima cukorral), és zseniális lett. Köszi a receptet. :) kár hogy képet nem tudok mutatni róla.

ujudyt
ujudyt Wed, 2014-06-11 13:11

Szia!
Nagyon tetszik a recept, de nincs kardamom itthon. Anélkül is biztos finom, nem?
Judit

leho
leho Tue, 2014-06-03 11:01

Ok Legyen, de "huszárosabb" megoldás lett volna, ha késnek a vendégek :-)
Amúgy a csoki meggyel talán még finomabb is

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Tue, 2014-06-03 11:04

Igen, meggyel sem lenne rossz, csak az még nem érett be akkor, amikor a süti készült. Lehet ezért is volt a félreütés, mert a klasszikus étcsoki-meggy páros járt az eszemben! :)

ízHUSZÁR

leho
leho Tue, 2014-06-03 08:57

tetszik a sztory: "a baráti vacsora előtt még volt egy kis időm, úgyhogy összedobtam egy gyors desszertet"

Ehhez képest fél órát kell a tésztát hűteni, a sütés 15 perc és még egy órát hűteni a kész sütit, plusz maga az elkészítés: ez összesen legalább KÉT ÓRA!!!

Amúgy a nevében cseresznyés, meg a hozzávalók szerint is cseresznyés sütibe az összeállítás szerint MEGGYET tesz...

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Tue, 2014-06-03 10:54

Kedves leho!

Valóban a hűtés miatt várakozni kell kicsit, de addig egyrészt megcsináltam a krémet és kimagoztam a cseresznyét, a kész süti hűtése alatt pedig megettük a főételt. Persze ez nem tartott egy óráig, úgyhogy hamarabb kivettem a türelmetlen vendégek miatt, és bár az íze így is tökéletes lett, az állaga kevésbé, mert nem dermedt meg eléggé.

Valóban, volt egy elírás az összeállításnál, de amit az korábban már jelezték, utána javítottam is.

Szép napot,
ízHUSZÁR

hangya68
hangya68 Tue, 2014-06-03 08:51

Szia!
Most akkor meggy vagy cseresznye? :-)
Gondolom csak elírás, a címben és a hozzávalóknál cseresznye szerepel, de az összeállításnál kimagozott meggyel szórod meg.
A fotón én cserkónak látom, bár szerintem meggyel is finom lehet. Jól hangzik ez a recept! Szívesen betolnék most egy szeletet! Legyen akár meggyes, akár cseresznyés a pite.

673
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
étcsokoládé 220 g
habtejszín 270 ml
1 csipet
tojássárgája 3 db
kardamom 5 db
nádcukor 3 ek
cseresznye 30 dkg