r
Nosalty Logó

Cseresznyés pite 3. - egyszerű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Cseresznyés pite 3. - egyszerű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1668 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1668 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet.
  2. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, így egy palacsintatészta állagú masszát kapunk.
  3. A vajjal vékonyan kikenjük a piteformát.
  4. Beleöntjük a tésztát a formába, és a tetején egyenletesen elosztjuk a kimagozott cseresznyéket.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben először 10 percet sütjük, majd 180 fokon további 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 63654
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, pl. eperrel, barackkal, málnával, meggyel vagy akár ezek kombinációjával is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a pitereceptet egy régi szakácskönyvben találtam, és már nagyon régóta ki akartam próbálni. Most cseresznyével készítettem, de bármilyen más idénygyümölccsel (akár fagyasztottal is) elkészíthető. Gyors és egyszerű édesség, ajánlom kezdőknek is:).

Hozzászólások

vikki

köszönöm!:)

Zsófi

szia vikki! tetszik a recepted, ki is szeretném próbálni, de hogy képzeljem el a kész süteményt? mert a képen olyan mintha vaníliás puding lenne a tészta helyén, ezért nem tudom milyen végeredményt várjak. :)

vikki

szia konczzso! A tészta készen leginkább az aludttejes prószáéra hasonlít, remélem ezzel segítettem valamennyit:) (a pudingnál jóval tömörebb, de ránézésre valóban arra hasonlító, könnyen és szépen szelhet? tészta)

Törölt felhasználó

  Megcsináltam.Azt hittem meg se fog sülni,na meg kezdö is vagyok.Isteni finom lett.Kicsit tényleg pudingos állaga van.El fog fogyni,még ma.Köszönöm!

Törölt felhasználó

Tegnap megsütöttem én is, estére nem maradt bel?le semmi.Nekem viszont a megadott h?fokon tovább kellett sütnöm, mert a 40 perc után még híg volt a közepe!Ennek elleére tetszett a recept, egyszer? és finom!Köszönjük:)

Törölt felhasználó

Elrontottam a sorrendet :).... A tej helyett el?ször a lisztet tettem bele, de így is tökéletes, és ráadásul a csomócsodást is el lehet kerülni. Egyébként éppen sül, vanilia fagyival fogjuk enni :)

vikki

Igen, a sütési id? eltérhet a süt? fajtájától függ?en. Én légkeverésesben sütöttem, abban elég volt a 40 perc, hogy teljesen átsüljön.

Törölt felhasználó

Én valamit biztos elrontottam, mert inkább gumi állagúra hasonlít mint pudingra. Az igaz, hogy rettent? sokáig sütöttem, mert a teteje nem akart megszilárdulni, folyamatosan nyálkás volt :( mit csináltam rosszul?

vikki

Gabka! Valószín?leg nem az volt a gondja, hogy nem sült meg, nem azért volt "nyálkás" a teteje, hanem mert a gyümölcs levet enged, miközben sül. Ezt kés?bb beissza a tészta, mialatt h?l. Legközelebb (ha még van kedved) próbáld meg nagyobb tepsiben/süt?formában megsütni, akkor vékonyabb lesz és gyorsabban és könnyebben megsül.

Törölt felhasználó

Köszi Vikki! Erre nem is gondoltam. Az a szerencse, hogy tényleg gyerekjáték összeállítani a süteményt, így nem ment el a kedvem t?le, és ki fogom próbálni ahogy ajánlottad :)

Törölt felhasználó

nagyon köszönöm ezt az egyszer? de mégis remek receptet. harmadik napja minden ebédhez megcsinálom más-más gyümölccsel, sosem marad :)

palice

szia Vikki! Tegnap elkeszitettem es nagyon izlett! :) Alig varom mar a szilvat,hogy azzal is kiprobaljam,de a barackot sem hagyom ki :D Koszonom a receptet. Udv.Alice.

Törölt felhasználó

Kedves vikki! szeretném megkérdezni, hogy mekkora süt?formában készítetted? csak az arányok miatt! NAGYON TUTI A RECEPT!!!!!! válaszodat el?re is köszönöm!

Csilla Pabin

Hello! Azt szeretnem megkerdezni, hogy a 2 dkg Rama margarin hova kerul. Annyi nem kell a piteforma kikenesehez, es nincs feltunteve a receptben. Elore is koszi!

vikki

Szia! De, a vaj a forma kikenéséhez kell csak. Azért írtam a 2 dkg-ot, hogy tutira elég legyen:)

Törölt felhasználó

Valoban rettentö egyszerü a recept, a pite tenyleg sült puddingos ällagu lesz, erdekes, de finom. Egyszerü, gyors es finom, en sima meggyel (enyheh cukrozottan) sütöttem. A 30 perc tenyleg keves legkeveresesben, en 40-45 percig sütöttem, es az also räcsrol feltettem a közepsö räcsra egy idö utän. De lehet, hogy 28as formäban elöbb megsült volna nekem 24-26os közti Ikeas formäm van. Szoval jo, köszönjük!! A ferjem nemet, de esküszik rä, hogy igazi nagymama recept!!

uganda85

Ez lesz holnap a desszert!! Nagyon hasonlit a francia flanhoz igy ranezesre, es az egy kedvencem. Kicsit olyan sult puding jellegu. Sajnos nincs itthon meg piteforma (kezdo haziasszony vagyok), sima tortakarika tul nagy hozza? Nem tudom hogy mekkora a piteformad atmeroje. Meg tudnad esetleg irni? Koszi!

vikki

Szia! A piteformám átmér?je kb. 23 cm, de szerintem inkább egy sima tepsiben készítsd akkor, mert a kapcsos tortaformából kifolyhat és az nem lenne túl szerencsés:)

dallam'75

Nincs piteformám :( Mekkora tepsit javasolsz?

dallam'75

Szia! Közben megcsináltam, összeségében finom lett, tejpiteként szoktam ilyet csinálni kicsit más recepttel. Nekem sok volt volt a 30 perc sütésre, légkeverésesen hamar megkapta a tetejét. Egyébként már akartam más receptnél is kérdezni, most megteszem , ez a 180 fok légkeverésesen az 180 fok és légkeverés, vagy 150 fok és légkeverés? Mert a 180 fokot kb. ennyi h?fokkal érhetjük el légkeverésesen. Azaz ha 180 fokon megy a süt? + légkeverés akkor tulképpen olyan 200-210 fokon sütünk. A tészta állaga fura volt, igaz írtad hogy palacsintatészta formátum, de nálam a palacsintatészta s?r?bb, ugyhogy ijedtemben löttyintettem bele még egy kis lisztet :DDD Sütés közben úgy nézett ki a süti , mint valami hegyvonulat, völgyekkel-dombokkal :)), ami sütés után azt eredményezte hogy volt ahol vékony lett a tészta. Miért? Mixerrel elegyítettem a lisztet, ott gond nem lehetett.

vikki

Szia! Nálam a süt?n úgy lehet beállítani hogy 180 fok légkeverésen, szóval gondolom így a süt? is 180 fokos és nem 150. Sajnos nem tudom miért lett púpos, lehet hogy az volt a gond, hogy túl nagy volt a tepsi mérete és így nem egyenletesen oszlott el, ezért lett vékony néhol.

Riuska

Hú elég híg a tészta. Kíváncsi vagyok a végeredményre. :)

Törölt felhasználó

Nagy csalódás volt a recept. Egy híg palacsintatésztába dobált cseresznyét takar a recept. Erre csak az abszolút kezd?k monndhatják,hogy "Ez igen,ez fínom."

vikki

Sajnálom, hogy nem ízlett:( A clafoutis is ugyanígy készül, azt javaslom, ha még nem próbáltad ki, akkor azzal se kísérletezz, mert az is ilyen, és csalódás lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?