r
Nosalty Logó

Duna hullám Bebibogyo konyhájából

Bebibogyo
Duna hullám Bebibogyo konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

883
Kalória
10.6g
Fehérje
111.1g
Szénhidrát
44.1g
Zsír
52.1g
Víz
271g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
44.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 5296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 883 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    264.6 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5378.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    666.3 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 5296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral meg a vízzel kemény habbá verjük.
  2. Mikor a hab kész, óvatosan belekeverjük először a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, és összeforgatjuk.
  3. A massza felét a tepsibe öntjük, elkenjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, majd azt a fehér massza tetejére kenjük (így cirmos lesz majd a piskótánk). Nem baj, ha kicsit összekeverednek, annál izgalmasabb.
  4. A meggyet kicsavarjuk a levétől. A levét félretesszük, meggyet pedig a piskótamassza tetejére szórjuk.
  5. 180 fokon tűpróbáig süssük.

Krém

  1. A félretett meggylében megfőzzük a pudingot. Ha nincs 3 deci, pótoljuk vízzel. Mikor a puding megfőtt, kihűtjük.
  2. A kihűlt pudingot fokozatosan elkeverjük a vajjal.
  3. Ha a piskótánk is meghűlt, a tetejére kenjük, majd ízlés szerint díszítjük (én csokimázat csorgattam rá).
  4. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon bevált recept. Minden ünnepen elkészül a család nagy örömére. 

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...