Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dubarry szelet ahogy Kati Mami készíti

Dubarry szelet ahogy Kati Mami készíti
Dubarry szelet ahogy Kati Mami készíti
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Ez az étel az egyik kedvencünk. Régen készítettem igazi vasárnapi ebédet a nyár miatt, mert alig voltunk itthon. Most eljött az ideje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hússzeleteket, a zsírszegélyt nem távolítjuk el, mert emiatt nem kell alá sok zsiradék. Befűszerezzük, ízlés szerint, lehet fűszersóval, vagy csak sóval és borssal. Sorba fektetjük egy sütőedénybe. Én nem tettem alá semmit az egy teáskanál kókuszolajon kívül. Nem ég le, enged elég levet is. Alufóliával lefedjük, és a sütőbe tesszük, amíg puhára nem sül.
  2. A karfiolt nagyobb rózsákra szedve, ételízesítős vagy sós vízben megfőzzük, vigyázva, hogy ne essenek szét.
  3. Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, és a lisztet beleszórva fehéredésig hevítjük. Habverővel kevergetve felöntjük a tejjel, így könnyű, sima mártást kapunk. Belekeverjük a reszelt sajt egyharmadát, és sóval, borssal ízesítjük, meg egy kevés provence-i fűszerkeverékkel.
  4. Már csak az összeállítás van hátra. A hússzeletekre karfiolrózsákat halmozunk, és bevonjuk a mártással. A reszelt sajtot elosztjuk a tetején, és forró sütőben szép pirosra sütjük. Már csak rövid ideig, hogy ne száradjon ki.
  5. Körettel vagy csak salátával is tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 559
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kati Mami

Mióta szakács: 2016.03.21.
15 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csőben sült karaj, karfiolos-sajtmártásos sertéssült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

516
sertéshús 60 dkg
karfiol 1 közepes db
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
kókuszolaj 1 teáskanál