Dörmi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta elkészítése
-
55g tojás69 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
8g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Krém elkészítése
-
43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
Díszítés
-
3g tortazselé10 kcal
-
25g babapiskóta92 kcal
-
48g színes cukorka181 kcal
Összesen
1169
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta elkészítése
-
220g tojás277 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krém elkészítése
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Díszítés
-
12g tortazselé41 kcal
-
98g babapiskóta368 kcal
-
190g színes cukorka722 kcal
Összesen
4672
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta elkészítése
-
10.8g tojás14 kcal
-
7.4g porcukor29 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Krém elkészítése
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
24.6g tej14 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
24.6g habtejszín72 kcal
Díszítés
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
4.8g babapiskóta18 kcal
-
9.4g színes cukorka36 kcal
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1513.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.7 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 141.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 420 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
1169
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 188 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6055.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1951 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 2104 mg
-
Nátrium 1741 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 650.8 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 566.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1017 micro
Összesen
4672
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
-
4 db tojás
-
4 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
Krém elkészítése
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
1 csomag zselatinfix
-
500 ml habtejszín
Díszítés
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
Piskóta elkészítése
- Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici só hozzáadásával kemény habot verünk.
- A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot (ha nincs otthon, jó a sima kristálycukor is), a citrom reszelt héját és a levét (nagyobb citrom esetén elég a fél citrom leve is), a vizet, sütőport, majd a lisztet, és jó habosra hólyagosra kikeverjük. Majd ha ez megvan, óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét is.
- Szív alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, mehet a sütőbe 15-20 percre, tűpróbáig. Ha kész kivesszük, kihűtjük, majd kettévágjuk.
Krém elkészítése
- A vaníliás pudingport a csomagon leírtak alapján elkészítjük. A zseléfixet 4 ek vízzel kikeverjük, majd a kész pudingporhoz adjuk. Langyosra hűtjük, addig a habtejszínből kemény habot verünk, ha langyos a puding, beleforgatjuk, hozzáadjuk a rumaromát. Jól összeforgatjuk.
Díszítés
- 14 db Dörmi maci és 3 csomag smarties cukorka szükséges a díszítéshez.
- A tortazselét a tasakon leírtak alapján elkészítjük.
- A szív alakú tortaformát, amibe a piskóta is sült kibélelünk folpackkal, szorosan egymás mellé rakjuk a dörmi macikat. A piskóta alját körbevágjuk úgy, hogy beférjen a tortaformába, hogy a dörmik szorosan körbefogják. Majd ráöntjük a pudingos krémet, eligazgatjuk, rátesszük a piskóta tetejét.
- Egy kartonpapírt állítunk a torta felére, hogy ne folyjon át a zselé, és ráöntjük a langyos zselét, dermedésig úgy hagyjuk. Jól befóliázzuk az egészet, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük, a folpack segítségével kiemeljük a tortaformából. (Ha van kapcsos forma, lényegesen egyszerűbb.) Ahova nem került zselé, oda mehet a smarties cukorka, és lehet tálalni. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4500
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kis Húgom 16-dik szülinapjára készült. Dörmi maci a kedvence, így jött az ötlet a tortához! :) Nagy sikert aratott. :)