r
Nosalty Logó

Bögrés-mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Bögrés-mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 6295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1429.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    260.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5718.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1933 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.8 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 6295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojást a cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan kikeverjük.
  3. Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  4. Amikor kihűlt a tészta, kivesszük a formából.

Krémhez:

  1. Felfőzzük a pudingport 3 dl tejjel és 2 ek. cukorral.
  2. Kikeverjük a mascarponét a porcukorral. Amikor félig kihűlt a puding, hozzáadjuk a mascarponés masszát.
  3. A maradék tejet elkeverjük 3 ek. liszttel, és felfőzzük a vaníliás cukorral, majd ezt is hozzáadjuk a pudinghoz, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémet a lekvárral megkent tésztaalapra kenjük, pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Színes cukorkákkal és marcipánfigurával díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7889
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bögrés-mascarponés torta
Salamon Csilla 1202 recept

Ezt a tortát még húsvét alkalmából készítettem el. Tetejét ízlés szerint bárhogyan díszíthető. Ha a krémet hígnak találjuk, keverjünk hozzá 2 ek. zselatint.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!