Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés-mascarponés torta

Bögrés-mascarponés torta
Bögrés-mascarponés torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát még húsvét alkalmából készítettem el.

Tetejét ízlés szerint bárhogyan díszíthető.

Ha a krémet hígnak találjuk, keverjünk hozzá 2 ek. zselatint.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A tojást a cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan kikeverjük.
  3. Kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  4. Amikor kihűlt a tészta, kivesszük a formából.

Krémhez:

  1. Felfőzzük a pudingport 3 dl tejjel és 2 ek. cukorral.
  2. Kikeverjük a mascarponét a porcukorral. Amikor félig kihűlt a puding, hozzáadjuk a mascarponés masszát.
  3. A maradék tejet elkeverjük 3 ek. liszttel, és felfőzzük a vaníliás cukorral, majd ezt is hozzáadjuk a pudinghoz, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémet a lekvárral megkent tésztaalapra kenjük, pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Színes cukorkákkal és marcipánfigurával díszítjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 3 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1577
finomliszt 3 bögre
cukor 1 bögre
tej 2 dl
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 6 dl
cukor 2 ek
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
cseresznyelekvár 1 ek
színes cukorka 2 ek