r
Nosalty Logó

Dobos-torta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Dobos-torta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Összesen 10352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    587.6 g
  • Telített zsírsav
    334 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8974.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1938 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    3862 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1253.8 g
  • Cukor
    961 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2295 micro
Összesen 10352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztet hozzáadjuk. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
  2. A tésztát hat felé osztjuk, és egyenként kivajazott-kilisztezett sütőpapíron megsütjük őket, előmelegített 180 fokos sütőben. (Én körbe rajzoltam a tortaformát a sütőpapírra, és arra kentem rá a nyers tésztát.)
  3. A kakaóport összekeverjük 20 dkg porcukorral. A tejet felforraljuk és belekeverjük a cukros kakaóport. Rögtön lehúzzuk a tűzről. Kihűtjük.
  4. A puha vajat habosra keverjük 20 dkg porcukorral. Beleöntjük a kakaós masszát, és habosra keverjük. A krémet kb. hét egyformarészre osztjuk.
  5. A torta összeállítása: tortalap-krém ötször. A hatodik tortalapra nem kenünk krémet, hanem elkészítjük rá a "dobot".
  6. 30 dkg cukrot lábasba teszünk, és állandó keverés mellett megolvasztjuk szép világos barnára. Ekkor beletesszük a 3 csepp ecetet és a 2 dkg vajat. Jól elkeverjük.
  7. A hatodik tortalapot sütőpapírra tesszük, és rögtön ráöntjük az olvasztott cukrot. Egy széles pengéjű késsel elsimítjuk rajta, majd rögtön egy beolajozott éles késsel cikkekre vágjuk. Ha kihűlt, rátesszük a cikkeket a torta tetejére. A hatodik krém résszel körben bevonjuk a tortát, és a szárazon megpirított mandulaszeletekkel panírozzuk be. A megmaradt krémmel díszítjük.
  8. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11954
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos-torta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. Már régóta szerettem volna dobos-tortát készíteni, de a teteje miatt nem mertem belevágni. Most megcsináltam, és nem is volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle.

Hozzávalók

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!