r
Nosalty Logó

Dobostorta 5. - tojásmentes

Bendika
Dobostorta 5. - tojásmentes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

1591
Kalória
14.7g
Fehérje
190.2g
Szénhidrát
88.7g
Zsír
32g
Víz
86.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
102.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 15913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    886.9 g
  • Telített zsírsav
    313 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    350 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10727 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    3089 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    4174 mg
  • Nátrium
    2413 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1902 g
  • Cukor
    1026 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    593 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 15913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk (nagyon ragad, de kitartás, jó lesz), és 6 részre osztjuk, majd egy vajjal kikent 28 cm-es tortaformában a lapokat kisütjük. Laponként kb. 10-12 perc.
  2. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.
  3. Kiválasztjuk a legszebb tortalapot, és félretesszük. A tortát azon a tálon kezdjük el építeni, amelyiken feltálaljuk a lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a tortát.
  4. Előkészítjük egy márványlapra a legfelső tortalapot. A karamellhez a cukrot az olajjal és a vajjal karamellizáljuk, majd ráöntjük a kiválasztott lapra, elkenjük egy vajas spatulával, majd vajas késsel bejelöljük a szeleteket.
  5. A szeleteket rárakjuk a tortára, és díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28

Kis(sebb) koromban a cukrászdában azért kértem Dobost, mert tetszett a karamell a tetején. Meg se fordult a fejemben, hogy én is elkészíthetném. Míg nem jött a szülinapom, és úgy gondoltam, hogy erre az alkalomra megpróbálkozom a házi elkészítéssel. De a bibi az volt, hogy nem eszünk tojást, így a tésztá Horváth Ilonától vettem kis módosításokkal, míg a krémet én ollóztam össze. Hát neki is láttam a tortának, de mielőtt készlettem volna vele 4-szer kaptam idegösszeroppanást. Csak erős idegzetűeknek ajánlom. De a végén minden rendbe jött, és a torta is finom lett, nem csak a karamell ízlett.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...