Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tészta mézzel

Diós tészta mézzel
Diós tészta mézzel
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám készítette nekünk, amikor még kisgyerekek voltunk. Tőle maradt rám a recept. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármelyik időszakban remek étel, mert könnyen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul a dió nem romlandó, szóval a téli diót is fel tudjuk használni akár nyáron is. Ha valaki szeret gyúrni, saját készítésű tésztából még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, és kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjon össze.
  2. A porcukrot összekeverjük a darált dióval, és még a forró leszűrt tésztához keverjük, hogy a porcukor elolvadjon rajta. Ha szeretjük "lucskosabban", akkor tehetünk hozzá mézet is.
  3. Édesszájúak a végén megkoronázhatják egy kis házi baracklekvárral is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 31 990
elküldve: 4
receptkönyvben: 238
elkészítve: 19/20
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekváros diós tészta, diós tészta mézzel, cukros tészta dióval

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

572
tészta 500 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
dió 15 dkg
porcukor 10 dkg
méz 1 ek
sárgabaracklekvár 1 ek