Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás párnácskák ribizliszósszal

Nutellás párnácskák ribizliszósszal
Nutellás párnácskák ribizliszósszal
34 perc / előkészület: 30 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon belejöttünk a nutellás receptekbe. Kiló számra hordom haza a nutellát. Nagyon finom ez a párnácska is, és nagyon laktató.

hozzávalók / 6 adag

A párnácskákhoz

A szószhoz

ajánlat

Hagyományos módon piritott zsemlemorzsával vagy fahéjas cukorral is megszórhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, a tojásból és vízből tésztát gyúrunk.
  2. Folpack-ba tekerjük, és fél órára hűtőben pihentetjük.
  3. Kinyújtjuk, ravioli készítő segítségével kiszaggatjuk.
  4. A szélét megkenjül tojásfehérjével.
  5. A tésztába töltünk egy kávéskanálnyi nutellát, és jól összenyomjuk.
  6. Forró lobogó vízben 4-5 perc alatt kifőzzük.
  7. Az aszalt ribizlit a borral jól összefőzzük (az alkohol is távozik).
  8. Botmixerrel pépesítjük, és a tésztával tálaljuk.

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 482
elküldve: 2
receptkönyvben: 149
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorókrémes ravioli, nutellás édesség fehérboros gyümölcsszósszal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-02-03 22:11

Kedves Eszter! Próba lesz, remélem sikerül.Az igazság az, hogy azt a sokat, amit feltettetek, azokat készítgettem, és készítem, az én kis receptem ezekhez képest,....nem nagy kunszt.De ha a fiam lefényképezi majd, mivel pénteken gyártok délután, akkor felrakom.:-))) Szép estét! Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-02-03 22:28

Éva kedves, ebben pont az a lényeg, hogy nem egy verseny, hanem egy játék. Akárki nyerhet, hiszen sorsolunk. És légyszives ne légy kishitű, küldd csak be szépen a receptedet. Ott a helye! Várom.
Puszi!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-02-03 12:27

Kedves Éva!
Remélem, ha Nutella lázban égtek, akkor Te is küldesz be receptet a Nutella játékra, amit meghirdettem. :-)))
Szeretettel várom. :-)
Eszter

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-02-03 11:32

Köszi Mrs.Smith!Lenne még ötlet,de a gyerekek már most kérdezik:Megint nutellás?:(
Azt hiszem itt kell abbahagyni....:)))))Szép napot!Üdv a fiúknak is:Dénes

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-02-02 10:07

Dénes, ez nagyon szép! Ha a derelye (máshol barátfüle) jó szilvalekvárral, akkor a ravioli is fincsi lehet Nutellával. :-) Jó ötlet. Üdv: Gabi

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2011-02-02 10:29

Köszönöm kedves Gabi!
Valóban nagyon finom lett.5-6 darabnál többet viszont nem lehet belőle enni mert nagyon laktató.Levezetésnek egy finom ebéd vagy vacsora után még befér mondjuk 3 db.Üdv:Dénes

590
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 2 db
víz 1.5 dl
1 csipet
nutella 40 dkg
piros ribizli 5 dkg
fehérbor 1.5 dl