Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós ricottagombóc szőlős bormártással

Diós ricottagombóc szőlős bormártással
Diós ricottagombóc szőlős bormártással
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Desszert  vagy  főétel, bármelyiknek is fogyasztjuk, igen különleges ízvilágot kóstolhatunk ebben az ételben.

hozzávalók / 4 adag

Gombóc

Bormártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombóc

  1. A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig főzzük, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz . Hagyjuk langyosra hűlni, majd adjuk hozzá a ricottát és keverjük egyneművé . Tegyük hűtőbe.
  2. Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a darált dióval . Formáljunk a masszából gombócokat és hempergessük meg a diós morzsás keverékben. Tálaljuk a szőlős bormártással.

Bormártás

  1. A bort forraljuk fel a cukorral. A pudingport keverjük simára a tejszínnel, öntsük a borhoz és habverővel keverjük simára. A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrógombóc ricottából, ricottagombóc diós prézlivel és borkrémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

780
ricotta 50 dkg
kukoricadara 150 g
víz 5 dl
1 teáskanál
zsemlemorzsa 1 bögre
dió 10 dkg
fehérbor 2 dl
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 ek
főzőtejszín 1 dl
szőlő 30 dkg