r
Nosalty Logó

Almás-túrós galuska mákos bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-túrós galuska mákos bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A galuskához

A mákos bundához

Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A galuskához

A mákos bundához

Összesen 2696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A galuskához

A mákos bundához

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    172 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6088.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1910 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A galuskához

A mákos bundához

Elkészítés

A galuskához

  1. A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk és a vajban megpirítjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  3. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a reszelt almát és a lisztet, majd végül a pirított zsemlekockákat.
  4. A jól összekevert masszát legalább fél órát pihentetjük.
  5. Vizet forralunk, amit kicsit megsózunk, majd ezt követően két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és a forró vízben kifőzzük. (Ha két kanállal formázzuk a galuskákat tömörebbek, szabályosabbak lesznek és nem esnek szét.)
  6. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük őket.
  7. A galuskákat porcukros darált mákba forgatjuk és kínálhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 21193
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almás-túrós galuskát mákos bundába forgatva, készíthetjük egy tartalmas leves után második fogásként, de önálló desszertként is kínálhatjuk. Egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

A galuskához

A mákos bundához

Címlapról ajánljuk

További cikkek