r
Nosalty Logó

Baklava rolls

Judit69
Baklava rolls
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szirup

Tészta

1146
Kalória
15.5g
Fehérje
94.2g
Szénhidrát
81.5g
Zsír
81.6g
Víz
107.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 1146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 4583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szirup

Tészta

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    326.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

Szirup

  1. A sziruphoz főzzük szirupos állagúra a hozzávalókat.

Tészta

  1. Az olvasztott vajat és az olajat keverjük össze, a mandulát osszuk 5 részre.
  2. Fektessünk egy réteslapot sütőpapírra, kenjük meg olvasztott vaj és olaj keverékével, majd szórjuk meg mandulával. Vegyünk egy kisebb, kb. 2 cm átmérőjű sodrófát vagy botot (nálam fa partvisnyél), és tekerjük rá a lapot. Tegyük félre.
  3. Kenjünk meg ismét egy réteslapot a vajas olajos keverékkel, illesszük a széléhez az előzőleg feltekert tésztát, és tekerjük fel a sodrófára. Ezután a két kezünkkel toljuk össze a sodrófán a tekercset olyan méretűre, amilyen a tepsink hosszabbik oldala. (nálam 27 cm), és húzzuk le a sodrófáról. (Így lesznek gyűröttek a tekercsek.) Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Ezt a műveletet még négyszer ismételjük meg, majd kenjük le a rudakat a megmaradt vajas keverékkel, és tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára.
  5. Ha megsültek a tekercsek, a tepsiben vágjuk kisebb darabokra, és locsoljuk meg sziruppal. Végül szórjuk meg apróra vágott pisztáciával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aki kóstolta már a baklavát, biztosan elmondhatja róla, hogy elképesztően finom és töményen édes, ropogós csemege. Általában a tölteléke pisztáciával készül, de használható hozzá, dió, mogyoró, mandula vagy ezek keveréke. Egy különleges és egyszerű technikával készültek ezek a rolók. A megadott mennyiségek 5 rúdra elegendőek.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...