Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baklava rolls

Baklava rolls
Baklava rolls
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki kóstolta már a baklavát, biztosan elmondhatja róla, hogy elképesztően finom és töményen édes, ropogós csemege. Általában a tölteléke pisztáciával készül, de használható hozzá, dió, mogyoró, mandula vagy ezek keveréke. Egy különleges és egyszerű technikával készültek ezek a rolók. A megadott mennyiségek 5 rúdra elegendőek.

hozzávalók / 4 adag

Szirup

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Szirup

  1. A sziruphoz főzzük szirupos állagúra a hozzávalókat.

Tészta

  1. Az olvasztott vajat és az olajat keverjük össze, a mandulát osszuk 5 részre.
  2. Fektessünk egy réteslapot sütőpapírra, kenjük meg olvasztott vaj és olaj keverékével, majd szórjuk meg mandulával. Vegyünk egy kisebb, kb. 2 cm átmérőjű sodrófát vagy botot (nálam fa partvisnyél), és tekerjük rá a lapot. Tegyük félre.
  3. Kenjünk meg ismét egy réteslapot a vajas olajos keverékkel, illesszük a széléhez az előzőleg feltekert tésztát, és tekerjük fel a sodrófára. Ezután a két kezünkkel toljuk össze a sodrófán a tekercset olyan méretűre, amilyen a tepsink hosszabbik oldala. (nálam 27 cm), és húzzuk le a sodrófáról. (Így lesznek gyűröttek a tekercsek.) Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Ezt a műveletet még négyszer ismételjük meg, majd kenjük le a rudakat a megmaradt vajas keverékkel, és tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára.
  5. Ha megsültek a tekercsek, a tepsiben vágjuk kisebb darabokra, és locsoljuk meg sziruppal. Végül szórjuk meg apróra vágott pisztáciával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 117
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
115 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baklava rolók, mandulás baklava, szirupos rétes mandulával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1146
cukor 15 dkg
méz 2 ek
víz 2 dl
narancslé 1 narancsból nyert
réteslap 10 db
vaj 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
mandula 15 dkg