r
Nosalty Logó

Flamand rétes

Lizinka_
Flamand rétes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

réteshez

tetejére

650
Kalória
20g
Fehérje
48g
Szénhidrát
41.3g
Zsír
33g
Víz
103.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 650 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 1946 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 650 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1946 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

réteshez

  1. A tejbe beáztatjuk a kifliket és a mazsolát.
  2. A lágy vajat habosra keverjük a tojássárgájával. Ezután kinyomkodjuk a kifliből a tejet, szétmorzsoljuk, és beletesszük a vajas tojásba.
  3. A sajtot is hozzáreszeljük, majd jöhet a tejföl. Ezt kézi krumplinyomóval egynemű masszává dolgozzuk össze.
  4. Amikor készen vagyunk, belekeverjük a mazsolát, a pici sót, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A leveles tésztát kigöngyöljük és félbevágjuk. Mindegyik felét megkenjük a töltelékkel, és felgöngyöljük. A tekercsek tetejét egy kevéske olajjal megkenjük.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép halványbarnára megsütjük.
  7. A sütőből kivéve felszeleteljük, meghintjük porcukorral, és langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Csak kóstolás után derül ki igazán, hogy mennyire passzol a sajt a mazsolával és a porcukorral. Ajánlom ezt a rétest kipróbálásra mindenkinek!

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...