r
Nosalty Logó

Diós-pudingkrémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Diós-pudingkrémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7799 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 283 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    404.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8584.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2223 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    2839 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1813 micro
Összesen 7799 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót, és végül laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet. Kb. 20 perc alatt készre sütjük..
  2. Feltesszük forrni a tejet, közben a tojássárgákat habosra keverjük a pudingporral és a porcukorral. Ha a tej felforrt, az Ajánlatban leírt módon folyamatos keverés közben besűrítjük.
  3. Miután lehúztuk a tűzről, egy egész margarin beleolvasztunk, közben néha megkeverjük, ha kihűlt, elfelezzük.
  4. A fele krém vaníliás marad, a másik felébe belekeverünk 10 dkg vízfürdőben felolvasztott étcsokoládét.
  5. (Nekem a legritkább esetben sikerül arányosan elfeleznem a krémet, és a csokiról is csak az olvasztás előtt derült ki, hogy csak 8 dekás, pedig ugyanakkora volt, mint egy szabvány tábla, csak laposabb:), de cserébe 75 % volt a kakaótartalma, ezért nem egyforma a két krémréteg.)
  6. Ha a tészta kihűlt, a vaníliás krémet elterítjük rajta.
  7. A szögletes háztartási kekszet belemártjuk a kávéba, és teljes felületet beborítjuk a feketekávéba áztatott (négyszögletes) háztartási keksszel, aminek a tetejére pedig a csokis krém kerül.
  8. Étcsokit reszelünk rá, vagy kakaóval meghintjük. Legalább fél napra behűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 29070
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Ajánló

Ha a tej felforrt, néhány merőkanálnyit  kiveszünk belőle (úgy az 1/3-át), és a tojásos krémhez adjuk. Elkeverjük, majd ugyanezt megismételjük, mert ha a hideg tojásos krémet átmenet nélkül adjuk a forró tejhez, könnyen kicsapódik  a tojás, és csomós lesz a krém.  Ha a tojásos krémet a forralt tejjel jól elkevertük, akkor öntjük csak bele a tűzön maradt tejbe, és sűrítjük be folyamatos keveréssel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-pudingkrémes sütemény
Tomatotree 261 recept

Ezt a talányos nevű sütit, hogy Háromszoros élvezet:)) az unokanővéremtől tanultam. Nagy kedvencünk lett, nagyon jól harmonizálnak benne az ízek, mutatós, vendégvárásra is alkalmas. És még összerakni se nehéz. A hűtés kell neki, mert a keksz attól puhul megfelelőre, a krémek vághatóra szilárdulnak, szóval mindenképp jobb az összhatás.

Hozzászólások (1)

Zera69

Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. Elkészítettem a süteményt, és nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek