Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-pudingkrémes sütemény

Diós-pudingkrémes sütemény
Diós-pudingkrémes sütemény
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a talányos nevű sütit, hogy Háromszoros élvezet:)) az unokanővéremtől tanultam. Nagy kedvencünk lett, nagyon jól harmonizálnak benne az ízek, mutatós, vendégvárásra is alkalmas. És még összerakni se nehéz. A hűtés kell neki, mert a keksz attól puhul megfelelőre, a krémek vághatóra szilárdulnak, szóval mindenképp jobb az összhatás.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Ha a tej felforrt, néhány merőkanálnyit  kiveszünk belőle (úgy az 1/3-át), és a tojásos krémhez adjuk. Elkeverjük, majd ugyanezt megismételjük, mert ha a hideg tojásos krémet átmenet nélkül adjuk a forró tejhez, könnyen kicsapódik  a tojás, és csomós lesz a krém.  Ha a tojásos krémet a forralt tejjel jól elkevertük, akkor öntjük csak bele a tűzön maradt tejbe, és sűrítjük be folyamatos keveréssel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk:  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót, és végül laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet. Kb. 20 perc alatt készre sütjük..
  2. Feltesszük forrni a tejet, közben a tojássárgákat habosra keverjük a pudingporral és a porcukorral. Ha a tej felforrt, az Ajánlatban leírt módon folyamatos keverés közben besűrítjük.
  3. Miután lehúztuk a tűzről, egy egész margarin beleolvasztunk, közben néha megkeverjük, ha kihűlt, elfelezzük.
  4. A fele krém vaníliás marad, a másik felébe belekeverünk 10 dkg vízfürdőben felolvasztott étcsokoládét.
    (Nekem a legritkább esetben sikerül arányosan elfeleznem a krémet, és a csokiról is csak az olvasztás előtt derült ki, hogy csak 8 dekás, pedig ugyanakkora volt, mint egy szabvány tábla, csak laposabb:), de cserébe 75 % volt a kakaótartalma, ezért nem egyforma a két krémréteg.)
  5. Ha a tészta kihűlt, a vaníliás krémet elterítjük rajta.
  6. A szögletes háztartási kekszet belemártjuk a kávéba, és teljes felületet beborítjuk a feketekávéba áztatott (négyszögletes) háztartási keksszel, aminek a tetejére pedig a csokis krém kerül.
  7. Étcsokit reszelünk rá, vagy kakaóval meghintjük. Legalább fél napra behűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 469
elküldve: 22
receptkönyvben: 303
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

háromszoros élvezet, pudingos-kekszes sütemény, pudingos réteges, diós-kávés szelet pudingkrémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zera69
Zera69 Mon, 2014-05-26 09:41

Örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. Elkészítettem a süteményt, és nagyon finom lett!

778
tojásfehérje 8 db
porcukor 20 dkg
dió 15 dkg
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
háztartási keksz 20 dkg
feketekávé 1.5 dl
tojássárgája 8 db
porcukor 25 dkg
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 7.5 dl
margarin 25 dkg
tortabevonó 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek