Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült meggy pudingkalappal

Sült meggy pudingkalappal
Sült meggy pudingkalappal
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pudingevős korszak beköszöntött a családba, és az ismerősök is újabb recepttel várnak ... ez az egyik új!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészülünk. A meggyet jól lecsöpögtetjük.
  2. A szufléformákat (4 db) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
  3. A meggyszemeket a formákban egyenletesen elosztjuk.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. (Annyira keményre, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon!)
  5. A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, és végül a fehérjehabot is.
  6. A masszát egyenletesen elosztjuk a meggyen, majd az egészet müzlivel vagy mandulaforgáccsal meghintjük.
  7. A formákat egy tepsibe állitjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a desszerteket megsütjük.
  8. A megsült desszertet azonnal, forrón tálaljuk!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 922
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildicode

Mióta szakács: 2011.01.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes szuflé, meggyes-müzlis édesség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

332
meggybefőtt 350 g
müzli 100 g
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 500 ml
porcukor 40 g