Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós piskóta rumos szilvával

Diós piskóta rumos szilvával
Diós piskóta rumos szilvával
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyenkor húsvét után sokan méregtelenítenek és diétáznak, hiszen nehéz ellenállni az ünnepi asztal kínálatának, a finom süteményeknek, a friss kalácsnak... Jelentem, nekem idén sikerült. Nem szedtem fel a szokásos plusz két kilómat, és bűntudat nélkül hagytam magam mögött az elmúlt napokat. Ma azonban édességre vágytam, hát körbenéztem, mi van itthon, amiből kisülhet valami finomság, és ez a diós-szilvás piskóta kerekedett ki belőle - természetesen paleo módra. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát meglocsoljuk a rummal, és félre tesszük.
  2. A diót összekeverjük a fahéjjal és a szódabikarbónával.
  3. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. A tojássárgát 7 evőkanál édesítővel addig keverjük, míg krémes-habos nem lesz, majd a dióhoz adjuk.
  4. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük verni, majd belekeverjük a maradék egy kanál édesítőt, és kemény habbá verjük. Ha kész, óvatosan, adagonként a diós masszába forgatjuk.
  5. Keresünk egy kisebb méretű tortaformát vagy jénait, kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
  6. Végül megszórjuk a tetejét a rumba áztatott, lecsepegtetett szilvával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 140
elküldve: 29
receptkönyvben: 440
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Szalvi

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

paleo piskóta, diós piskóta, szilvás piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csamanda
Csamanda Mon, 2015-03-23 22:01

Többször is elkészítettem (dupla adagból születésnapi torta is lett belőle), nagyon finom! :)

292
tojás 8 db
édesítőszer 8 ek
dió 20 dkg
aszalt szilva 10 dkg
fahéj 1 tk
szódabikarbóna 2 késhegynyi
1 csipet
rum 1 dl