Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mazsolás muffin fehér- és tejcsokival

Diós-mazsolás muffin fehér- és tejcsokival
Diós-mazsolás muffin fehér- és tejcsokival
48 perc / előkészület: 20 perc sütés: 28 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető tartalmas desszert, de önállóan is megállja helyét reggelire, tízóraira.

A felhasznált diótöltelék egészséges, mert a dió mellett tartalmaz növényi csírákat és más olajos magvak őrleményét is.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ennél  a receptnél sem érdemes a sütőajtót kinyitni 20 percig.

Tűpróba helyett inkább nyomjuk meg a muffin tetejét, ha már nem marad benne az ujjunk nyoma, akkor kész. Sajnos az olvadt csoki mindig rajta fog maradni a tű hegyén, és azt a látszatot kelti, hogy még nyers a muffin.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát átöblítjük, majd beáztatjuk forró rumaromás vízbe, 1-2 órára (természetesen a víz majd ki fog hűlni).
  2. Az egész tojásokat, csapott kávéskanál sót, cukort és a vaníliás cukrot gyors fokozaton géppel (habverő fejjel) krémesre keverjük. Közben hozzáadjuk az étolajat, majd a joghurtot is. Lassabb fokozaton hozzákeverjük a lisztet, sütőport, fahéjat és a diós tölteléket (több gyártó gyártja, régen dejó néven lehetett kapni). Újra gyors fokozatra kapcsolva egynemű (nem csomós), habos tésztát keverünk.
  3. Lassú fokozaton hozzákeverjük a már lecsöpögtetett mazsolát és az apróra vágott kétféle csokoládét, vigyázva, hogy a gép ne törje össze sem a tésztát, sem a csokit és a mazsolát.
  4. Ebből a tészta mennyiségből 20-24 db muffin jön ki. Egyenletesen szétosztjuk a muffin formákba, kb annyit rakjunk egy formába, 3/4 magasságig érjen, ne folyjon mellé, mert a kifolyt tészta sütés közben megég, kellemetlen szaga lesz.
  5. Előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük 170-180 °c-on, alsó-felső sütést kiválasztva. Ha papírkosarakat használunk, azt is helyezzük a muffin sütő formába, magában nem fogja megtartani a tésztát. Ha teljesen kihűlt, könnyen lefejthető a papírkosár.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angyal Károly

Mióta szakács: 2016.01.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis muffin, mindent bele muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
finomliszt 40 dkg
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db
mazsola 10 dkg
csokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
joghurt 330 ml
fahéj 1 kávéskanál
rumaroma 5 ml
1 dkg
dió 20 dkg