r
Nosalty Logó

Diós-mazsolás muffin fehér- és tejcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mazsolás muffin fehér- és tejcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11597.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1942 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3395 mg
  • Nátrium
    5336 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.7 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 6735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát átöblítjük, majd beáztatjuk forró rumaromás vízbe, 1-2 órára (természetesen a víz majd ki fog hűlni).
  2. Az egész tojásokat, csapott kávéskanál sót, cukort és a vaníliás cukrot gyors fokozaton géppel (habverő fejjel) krémesre keverjük. Közben hozzáadjuk az étolajat, majd a joghurtot is. Lassabb fokozaton hozzákeverjük a lisztet, sütőport, fahéjat és a diós tölteléket (több gyártó gyártja, régen dejó néven lehetett kapni). Újra gyors fokozatra kapcsolva egynemű (nem csomós), habos tésztát keverünk.
  3. Lassú fokozaton hozzákeverjük a már lecsöpögtetett mazsolát és az apróra vágott kétféle csokoládét, vigyázva, hogy a gép ne törje össze sem a tésztát, sem a csokit és a mazsolát.
  4. Ebből a tészta mennyiségből 20-24 db muffin jön ki. Egyenletesen szétosztjuk a muffin formákba, kb annyit rakjunk egy formába, 3/4 magasságig érjen, ne folyjon mellé, mert a kifolyt tészta sütés közben megég, kellemetlen szaga lesz.
  5. Előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük 170-180 °c-on, alsó-felső sütést kiválasztva. Ha papírkosarakat használunk, azt is helyezzük a muffin sütő formába, magában nem fogja megtartani a tésztát. Ha teljesen kihűlt, könnyen lefejthető a papírkosár.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1011
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 29.

Ajánló

Ennél  a receptnél sem érdemes a sütőajtót kinyitni 20 percig. Tűpróba helyett inkább nyomjuk meg a muffin tetejét, ha már nem marad benne az ujjunk nyoma, akkor kész. Sajnos az olvadt csoki mindig rajta fog maradni a tű hegyén, és azt a látszatot kelti, hogy még nyers a muffin.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyen elkészíthető tartalmas desszert, de önállóan is megállja helyét reggelire, tízóraira. A felhasznált diótöltelék egészséges, mert a dió mellett tartalmaz növényi csírákat és más olajos magvak őrleményét is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...