Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli ahogy Bettyke készíti

Bejgli ahogy Bettyke készíti
Bejgli ahogy Bettyke készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól tanultam ezt a nagyon finom bejglit. Minden évben sütünk karácsonykor.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez (2 rúdhoz)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, a felfuttatott élesztőt és a tejfölt.
  3. Közepesen lágy tésztává gyúrjuk. 1 órát hagyjuk kelni.
  4. Majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk kb. 40 cm hosszú és 20 cm széles lapokra.
  5. A töltelékhez valókból sűrű krémet főzünk.
  6. Egyenletesen rákenjük a tölteléket a lapokra, a két végét behajtjuk és lazán feltekerjük.
  7. A tészta tetejét villával megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük. Majd aranybarnára sütjük közepes hőfokon.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 684
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos bejgli, diós bejgli, mákos rúd, diós rúd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

715
finomliszt 40 dkg
sertészsír 10 dkg
cukor 8 dkg
1 csipet
citromhéj 1 teáskanál
tej 0.5 dl
élesztő 2 dkg
tejföl 1 dl
tojássárgája 2 db
dió 0.5 kg
mazsola 1 marék
tej 5 dl
porcukor 0.5 kg