Nosalty Logó

Bejgli ahogy Bettyke készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bejgli ahogy Bettyke készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez (2 rúdhoz)

Összesen 716 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez (2 rúdhoz)

Összesen 8595 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez (2 rúdhoz)

Összesen 372 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 716 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    471.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    251 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5366 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1353 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    906 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1002.8 g
  • Cukor
    633 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 8595 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez (2 rúdhoz)

Elkészítés

A tésztához (2 rúdhoz)

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat, a felfuttatott élesztőt és a tejfölt.
  3. Közepesen lágy tésztává gyúrjuk. 1 órát hagyjuk kelni.
  4. Majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk kb. 40 cm hosszú és 20 cm széles lapokra.
  5. A töltelékhez valókból sűrű krémet főzünk.
  6. Egyenletesen rákenjük a tölteléket a lapokra, a két végét behajtjuk és lazán feltekerjük.
  7. A tészta tetejét villával megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük. Majd aranybarnára sütjük közepes hőfokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2922
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymamámtól tanultam ezt a nagyon finom bejglit. Minden évben sütünk karácsonykor.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához (2 rúdhoz)

A töltelékhez (2 rúdhoz)

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek