r
Nosalty Logó

Máglyarakás száraz kifliből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás száraz kifliből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7129.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1865 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1356.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2749 micro
Összesen 4046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjukízlés szerint a cukrot, vanília aromátés a vaníliáscukrot.
  2. Amíg melegszik a tej, a tojásokat szétválasztjuk, a kifliket karikákra felvágjuk.
  3. Az összekevert tojássárgákat folyamatos keverés közben hozzáadjuk a felmelegített tejhez.
  4. Pár percig hagyjuk besűrűsödni, majd a kiflikarikákra öntjük. Hagyjuk állni, amíg jól beszívja a kifli a tejet. Eközben a megpucolt, kimagozott almát vékony szeletkékre vágjuk, a tojásfehérjét pedig egy pici sóval kemény habbá verjük,és belekeverünk kb 3 evőkanál lekvárt.
  5. Egy kivajazott tepsi aljára pici zsemlemorzsát teszünk, majd ráöntjük a tejes kiflit, rápakoljuk a szeletelt almát, megszórjuk fahéjjal, reszelt citromhéjjal.
  6. Így megy be az előmelegített sütőbekb. 15 percre, amíg az alma szépen megpuhul.
  7. Ha megpuhult az alma, kivesszük a sütőből, és rákenjük a baracklekvárt végül a tojáshabot. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük,amíg a hab elkezd szépen barnulni.
  8. Közben gőz felett megolvasztjuk a csokit, és ha megsült a máglyarakás, akkor a tetejére csurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 21614
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégsereg előtt gyors receptre vágytam, és bár úgy tűnt, sokáig tart megcsinálni, nem így lett, és mindenki gyorsan magába tömte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...