r
Nosalty Logó

Máglyarakás zora konyhájából

zora
Máglyarakás zora konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

1359
Kalória
21.2g
Fehérje
215.9g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
333.7g
Víz
180g
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
143.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 1359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 5437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6224.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    3009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    863.7 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 5437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

A máglyarakáshoz

  1. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 dkg margarinon megpároljuk.
  2. A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a meleg tejet ráöntjük.
  3. A zsemlét 1 cm vastagon felszeleteljük. A tepsit kikenjük. Én ezután kézzel szoktam dolgozni, mégpedig úgy, hogy 3 szeletenként belemártom a tejbe a zsömléket, megáztatom egy kicsit, majd éppen hogy kinyomkodom belőle a tejet, és a tepsibe teszem. Így teszünk a szeletelt zsömle felével.
  4. Szépen elterítjük a tepsiben, majd erre kerül a megpárolt alma és a zsömle másik fele szintén tejben áztatva.
  5. A baracklekvárt kicsi kivételével rákenjük a zsemlére, majd sütőbe tesszük 170 fokra 30 percre.
  6. Ezalatt a tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék cukorral és a lekvárral.
  7. A lekvár tetejére kenjük, kicsit megcifrázzuk a habot. A sütőt 15 fokkal mérsékeljük, és még 15 percig sütjük. Majd elzárjuk, és kinyitjuk a sütő ajtaját, és a habot még 10 percig szárítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6

Nekem a sütésnél, amikor még csak lekvár van a tetején, állandóan kifolyik a lekvár, és lefolyik a sütő aljára, és füstöl. Ezért alufóliát szoktam tenni a sütő aljára vagy sütőpapírt.

Nosalty stories

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...