Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nevenincs krémes

Nevenincs krémes
Nevenincs krémes
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem bonyolult sütemény, mondhatni nagyon egyszerű, mégis nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összedolgozzuk, és két órát hideg helyen pihentetjük.
  2. A pudingot megfőzzük, ha kihűlt, összekeverjük a cukorral habosra kavart margarinnal.
  3. A tésztából két cipót készítünk, az egyiket tepsi hátán sütjük, a másikat egy tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral.
  4. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral és a darált dióval. Az 5 tojásfehérjét kemény  habbá verjük, majd egy kis adagot arra használunk, hogy fellazítsuk a diós masszát. Aztán a maradékot óvatosan hozzádolgozzuk.
  5. Ráterítjük a lekváros tésztára, majd mint a piskótát, megsütjük.
  6. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal.
  7. Egy napot hagyjuk puhulni a lapok miatt. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 54 888
elküldve: 60
receptkönyvben: 1 123
elkészítve: 51/72
Facebookon megjelent: 2

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

réteges diós, dióval töltött kocka, diós-kakaós szelet

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Tue, 2014-04-29 19:31

Isteni finom lett !!!!!!!!!!!! :)
Eleve dupla adaggal indítottam,de így is már aznap este elfogyott :D de a pudigadagot nem dupláztam,és így pont jó lett a mennyiség,Neked nem lett nagyon sok a fele adagba ? :D

tenger
tenger / tenger Sun, 2013-01-06 19:25

Nagyon jó ötlet A "londoni szelet"-hez hasonló alapot lazítani a krémmel. :-)
Köszönöm, mentem!

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-01-06 20:34

Szia tenger!
A Londoni szeletet nem ismerem,ezért utána néztem. Tényleg hasonló,bár én inkább a Diós rácsoshoz hasonlítanám jobban azt a sütit,de nálunk mindegy,a dió jöhet minden mennyiségben :D. Remélem,hogy akkor is tetszeni fog,ha kipróbálod! :) Köszönöm.Üdv.: Era.

witch
witch / witch Sun, 2013-01-06 00:55

Megneztem a kedves feltolto profiljat es ott van az az
aranyos tortenet, hogy a kisgyereke mondja arra amit
foz, hogy "inom". *+*

1650
finomliszt 20 dkg
margarin 16 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
tej 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
cukor 3 ek
meggylekvár 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
dió 15 dkg
tojás 4 db
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg