r
Nosalty Logó

Diós-lekváros kis kalácsok

Smaragd konyha
Diós-lekváros kis kalácsok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

923
Kalória
18.8g
Fehérje
107.5g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
50.5g
Víz
138g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
31.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 7367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    377.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4524 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    860.1 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 7367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A liszthez adjuk a száraz hozzávalókat, elkeverjük, majd a tojást, vajat, zsírt és a csipet cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, míg a kezünktől el nem válik (nem pihentetjük).
  2. Lisztezett sodródeszkára tesszük, és 2 részre osztjuk. A tésztákat kisodorjuk 1cm vastagságúra, és négyzetekre vágjuk.
  3. Mindegyiket megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, tepsibe rakjuk (nekem 3 tepsi jött ki belőle), megkenjük a tojással a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.

töltelék

  1. A ledarált dióhoz adjuk a mézet, vaníliás cukrokat, citromlevét, citromhéjat, és leforrázzuk a tejjel. Jól elkeverjük.
  2. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lekvárt. Kenhető állagúnak kell lennie.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Pihe-puha tészta az édes-mézes töltelékkel kiváló ünnepi alkalmakra is. 

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...