r
Nosalty Logó

Ízes bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ízes bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 774 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 4647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 774 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2299.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.5 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 4647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk 1 ek cukrot.
  2. Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sikért, hozzáadjuk a csipet sót és a maradék cukrot.
  3. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék tejet és a két tojássárgáját. A hozzávalókat két kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
  4. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és addig gyúrjuk, míg teljesen felveszi a tészta, és az eredmény egy selymes tapintású tésztabuci nem lesz. Liszttel meghintjük, letakarjuk és meleg helyen 1-1,5 órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, könnyedén átgyúrjuk, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Törekedjünk a minél szabályosabb téglalap elérésére, így könnyebb lesz a dolgunk.
  6. A kinyújtott tésztát 8-10 centis négyszögekre vágjuk, mindegyik közepébe teszünk egy csík lekvárt, egyesével feltekerjük, és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük, szorosan egymás mellé. Tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és meleg helyre tesszük, fél órán át kelesztjük.
  7. A megkelt buktákat 180-190 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (alul-felül álláson sütjük), kb. 20-25 perc alatt szép aranszínűek lesznek.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk. (24 db bukta lett belőle.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 342
  • Össznézettség: 192939
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már jó néhány hete ott motoszkált bennem a buktakészítés gondolata. Nagyon-nagyon régen nem ettem, utoljára a nagymamámnál,  talán tíz évvel ezelőtt. A tésztája szinte megegyezik az aranygaluskáéval és a bukták gyártása sem egy bonyolult művelet.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megsütöttem, szilvalekvárral töltöttem meg. Nagyon finom, puha, csak a sót felejtettem ki a tésztájából. Köszönöm a receptet, máskor is meg fogom sütni.

Petra

örülök, h jól sikerült:-)

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Mi az a sikér? Üdv.:Kata

Petra

Kedves Kata, itt találsz egy rövid leírást róla: http://www.gork.hu/Kenyersutes/K_lisztek.htm#Mi_a_sikér üdv

marcsi2029

meg sütöttem nagyon finom ajánlom mindenkinek aki nem fogyózik

Törölt felhasználó

Kata86 2009-12-28 14:38Kedves Petra! Mi az a sikér? Amikor finom a bukta. :)

Petra

szia Izo, itt olvashatsz róla egy rövid leírást: http://emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=5614573

Törölt felhasználó

Tegnap megsütöttem. Tökéletes lett! Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Irtó finom lett, a pasim teljesen odavolt! Amikor kiöntöttem a keleszt?tálból a tésztát, az volt ám a katartikus élmény! Jól lehetett dolgozni vele, és a végeredmény is tökéletes lett. (a maradékot most reggelizem)! Köszönet érte

Törölt felhasználó

Munkahelyemen kinéztem a receptet, a hozzávalói alapján esett rá a választásom. Isteni finom, és nagyon puha lett. Nekem van dagasztógépem, beledobáltam a hozzávalókat és 5 perc alatt hólyagosra gyúrta. Aztán betettem a süt?be 30fokra, így csak 45 percet kelesztettem. Annyi, hogy nekem csak 18 darab jött ki, mondjuk ez köszönhet? a tré nyújtási technikámnak is. Legközelebb dupla adagból fogom csinálni, hogy jó nagy bukták legyenek bel?le. Ezer köszönet érte!

Törölt felhasználó

Szia! Ma megsütöttem :) nagyon finom lett. nekem is 18 db isteni buktám van, de nem sokáig:) legközelebb dupla adagot kell készitenem! Nagyon jóóóó a recept, könny? a tészta. Köszönet a receptért!!! :):):) További szép buktás napot!!!!!!

Törölt felhasználó

A vélemények és a hozzávalók alapján erre a receptre esett a választásom. Már csak annyi a problémám, hogy milyen technikával kell buktaformát összehozni? Nagyon hálás lennék annak, aki a segítségemre lenne! El?re is köszönet!

Petra

szia Brigike25, az elkészítés 6. pontjában találod, hogyan kell tölteni, hajtogatni a tésztát üdv, petra

Törölt felhasználó

Igen, azt láttam, de nem kell behajtani a végeket, vagy valami hasonló? Egyébként köszönöm a gyors választ!

Petra

nem hajtottam be a végeket, mert szorosan egymás mellett sültek a tepsiben

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Egy-egy finomság megvásárlásával segíthetsz a rászorulókon

Hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszer landol a szemetesben, miközben sokaknak nincs mit az asztalra tenniük, és nélkülözni kényszerülnek. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre hívott Együnk Egymásért program a rászorulók élelmezését segíti az őszi hónapokban, amihez az Egyesület vendéglátóhelyek és munkatársi közösségek jelentkezését várja folyamatosan.

Nosalty

További cikkek