r
Nosalty Logó

Ízes bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ízes bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 774 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 4647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 774 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2299.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.5 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 4647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk: 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és hozzáadunk 1 ek cukrot.
  2. Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sikért, hozzáadjuk a csipet sót és a maradék cukrot.
  3. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék tejet és a két tojássárgáját. A hozzávalókat két kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
  4. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és addig gyúrjuk, míg teljesen felveszi a tészta, és az eredmény egy selymes tapintású tésztabuci nem lesz. Liszttel meghintjük, letakarjuk és meleg helyen 1-1,5 órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, könnyedén átgyúrjuk, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Törekedjünk a minél szabályosabb téglalap elérésére, így könnyebb lesz a dolgunk.
  6. A kinyújtott tésztát 8-10 centis négyszögekre vágjuk, mindegyik közepébe teszünk egy csík lekvárt, egyesével feltekerjük, és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük, szorosan egymás mellé. Tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és meleg helyre tesszük, fél órán át kelesztjük.
  7. A megkelt buktákat 180-190 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (alul-felül álláson sütjük), kb. 20-25 perc alatt szép aranszínűek lesznek.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk. (24 db bukta lett belőle.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 920
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 213042
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már jó néhány hete ott motoszkált bennem a buktakészítés gondolata. Nagyon-nagyon régen nem ettem, utoljára a nagymamámnál,  talán tíz évvel ezelőtt. A tésztája szinte megegyezik az aranygaluskáéval és a bukták gyártása sem egy bonyolult művelet.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek