r
Nosalty Logó

Diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.9 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 5213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 2 kiskanál cukrot és 2evőkanál lisztet teszünk bele. Elkeverjük benne az élesztőt. kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, egy csipet sót, a tojássárgáját és jól összedolgozzuk.
  3. 12 kis cipót formázunk belőle és lisztezett deszkán kelni hagyjuk. Langyos helyen !(kb. 60 perc)
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: egy lábasban 25 dkg cukorból vízzel és egy rúd vaníliával szirupot főzünk. (Annyi vizet öntünk hozzá, hogy a cukrot éppen ellepje). Ebbe keverjük bele a darált diót. Sűrű, de kenhető krém legyen belőle.
  5. Ha a tészta megkelt mindegyiket vékonyra sodorjuk és négy-négy részre vágjuk. Így lesz belőle 48 db.
  6. A diókrémmel megkenjük a tésztalapokat, úgy hogy a szélére is jusson. Összehengergetjük, kifliket alakítunk ki belőle, azonnal bekenjünk a tetejét tojással.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon 20-25 percig sütjük.
  8. Tetejére porcukrot szórunk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 87477
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez  a diós kifli  egyike a három legkedveltebb süteményemnek  és csak azért nincs az első helyen, mert az elkészítése  munka- és időigényes.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek