Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-fahéjas kilfik

Kakaós-fahéjas kilfik
Kakaós-fahéjas kilfik
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aprósütit akartunk mozizáshoz, de nem igazán szeretjük a bolti, látványpékséges dolgokat. Ez lett belőle.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, sót, a margarint a tojássárgájával összegyúrjuk.
  2. Az élesztőt kis cukorral a langyos tejfölben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához.
  3. Hagyjuk a  tésztát legalább 40 percig kelni, kettészedjük az adagot két egyforma cipóra, majd egyenként kinyújtjuk (kb. 3-4 mm-es vastagságú körökre). 
  4. A köröket megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a kakaót/fahéjat és a cukrot. Érdemes a széleket jó bőven megszórni, hiszen ez lesz a kiflik közepe!
  5. A köröket 16-16, lehetőleg egyforma cikkre vágjuk majd feltekerjük a széles végétől befelé haladva. Kivajazott, lisztezett tepsire tesszük a kifliket, a maradék tojásfehérjével megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 112
elküldve: 19
receptkönyvben: 856
elkészítve: 40/64
Facebookon megjelent: 1

szakács

szka

Mióta szakács: 2011.12.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs, fahéjas tekercs

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Mon, 2015-01-05 18:12

Dupla adagot készítettem, nagyon finom kürtös kalács ízű lett, ropogós, gyorsan fogyó:-)))

tina32
tina32 Sun, 2014-11-23 17:29

Életem első élesztős édessége, nagyon jól sikerült, legközelebb biztos dupla adagot sütök :-)

piszok
piszok Fri, 2013-07-19 11:58

köszönöm a receptet már nagyon sokszor megsütöttem ,nagyon finom

luczmarta
luczmarti / luczmarta Sun, 2013-05-19 09:31

Már vagy 4-5-ször megsütöttem a kifliket és mindig sikert aratott a végeredmény. Természetesen szimpla adagnak neki sem kezdek, mindig duplát csinálok. :)
Annyi változtatást azért hozzá tettem, hogy tojásfehérje helyett olvasztatott margarinnal vagy vajjal kenem meg a tésztát, mielőtt rászórnám a kakaót. De már tojásfehérjével is kipróbáltam, úgy is jó, bár nekem úgy egy kicsit szárazabb a tészta. ( De hát ízlések és pofonok. :) ) Már úgy is jártam, hogy nem futott fel rendesen az élesztő, nem kelt meg rendesen a tészta. De így is ízlett mindenkinek, csak én morogtam a félsiker miatt.. Így kicsit kisebbek lettek a kiflik és kicsit tömörebb a tészta... a többiek azt mondták, pont ilyet vettek tegnap a látványpékségnél.. Szóval még így is pillanatok alatt elfogyott.
Köszönöm a receptet, biztosan el fog készülni még jó párszor! :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-11-20 15:20

Szia! Olvastam, hogy lefagyasztást is jól viseli. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon és miben fagyasztjátok le? Karácsonyra szeretném megsütni előbb és így eltenni. Másik kérdés: sütés után mennyi ideig tartható el és miben? (ha nem fagyasztanám le).
Üdv. Boszi

szka86
szka / szka86 Tue, 2012-11-20 18:30

Kedves Boszi13! Nálunk mindig hamar elfogy, egyszer csináltam vendégségbe, akkor maradt belőle, 4 napig zárható műanyag kelesztőtálban elvolt, aztán elfogyott. Természetesen azért csak frissen az igazi. Lefagyasztani én még sosem fagyasztottam le, ebben sajnos nem tudok segíteni.

Angie74
Angie74 Sat, 2012-10-20 12:08

Köszönöm a receptet!!Nagyon fincsi lett!!Még sokszor el fogom készíteni!! :)))

kedveske
mirtill / kedveske Mon, 2012-10-15 14:31

Szeretném megköszönni a receptet, mert nagyon jól sikerült. Bár, furcsálltam, hogy a tejfölbe kell futtatni az élesztőt, és hogy tojásfehérjével kell megkenni a tésztát a töltelék előtt. Legtöbbször margarinnal szokták. Végülis mindent recept szerint csináltam, vagyis majdnem mindent, mert sebtében olvastam a receptet, és azt hittem egész tojás kell a tésztába. Mivel dupla adagot készítettem, így nekem + 2 tojás kellett még hozzá, ugye a fehérjekenéshez, és a megmaradt sárgákkal pedig lekentem a tetejüket. De nem bántam, finom lett!

szka86
szka / szka86 Fri, 2012-11-02 21:03

Örülök, hogy jól sikerült, lehet majd kipróbálom margarinnal kenve is :)

Pamutpipi
Pamutpipi Fri, 2012-09-07 13:32

Meg szeretném kérdezni, hogy ezeket a kifliket ha lefagyasztom utána milyenek lesznek? Szülinapi bulira kellenének, de aznap amikor lesz a buli nem lesz időm megsütni. Sima sörkiflit már fagyasztottam le az ha frissen lefagyasztom (épp, hogy csak kihűlt) akkor kiolvadás után is finomak lesznek. Ezek a kiflik viszont fantasztikusan néznek ki és olyan szívesen csinálnék ilyeneket csak nem tudom, hogy fagyasztás után vajon milyenek lesznek?
Köszönöm:
Petra

Pamutpipi
Pamutpipi Wed, 2012-09-19 08:41

Na közben lefagyasztottam és kiengedés után is isteniek voltak :) Köszönöm a receptet amióta megtaláltam legalább 4x elkészítettem. Nagyon-nagyon finom (és gyorsan megvan vele az ember...sajnos amikor eszi akkor is :)) Még 1x köszönöm!!!!!

szka86
szka / szka86 Wed, 2012-10-31 22:54

Húha, elnézést, kicsit elmaradtam az oldallal... Örülök, hogy működött, annak is, hogy tetszik :)

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2012-04-24 10:30

Köszi a receptet,nagyon finom lett!!!Az egyik adagot cukros dióval csináltam és zseniális lett az is,de legközelebb tényleg dupla adagot KELL csinálnom :-)

szka86
szka / szka86 Fri, 2012-11-02 21:05

örülök, hogy tetszett, tényleg jó ötlet ez a dió is (bár bevallom, én nem szeretem)

Nagy Évi
Nagy Évi Sat, 2012-03-31 21:20

Kedves Receptgazda!

Most sültek ki a kiflik, de 2 baj van vele.
1: káár,hogy nem dupla adagot sütöttem....
2:ez az adag nálunk 5 főre karcsú...., szóval legalább dupla adagot kell süssek, hogy hármunknak elég legyen!
Legközelebb dupla adagot sütök minimum,felét így, felét sósan, sajtkrémesen...
Szóval nagyon-nagyon finom!! Köszönjük!!
Csak így tovább!
MInden jót! Üdv: Évi

Skadi
Skadi Moncsi / Skadi Fri, 2012-03-23 12:08

Nagyon finom a recepted. A múltkor nem volt kedvem kifliket tekergetni, így téglalapra nyújtottam a tésztát, beszórtam a kakaóval, két oldalról feltekertem középig, és felszeleteltem. Csigákat sütöttem belőle..úgy is nagyon finom lett :)

piszok
piszok Fri, 2012-02-17 11:54

Én ma megsütöttem,nagyon finom lett 175fokon és 25 perc,mikor kivettem megkentem a tetejét kis cukros vizzel,csak ajánlani tudom

szka86
szka / szka86 Mon, 2012-02-06 09:21

köszönöm a visszajelzéseket, örülök, hogy ekkora sikere van:)

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Sun, 2012-02-05 22:16

Ma megsütöttem dupla adagból, óriási sikere volt az egész családban.
Valaki azt hittem h fornettis =)
Nagyon köszönöm a csodálatos receptet!! :D

varga68
varga68 Mon, 2012-01-30 22:11

Ma megsütöttem és nagy sikere lett a fiamnál is ,pedig ő csak a fornettire esküszik.
Köszönöm!

karcsababy
karcsababy / karcsababy Mon, 2012-01-30 00:17

Nagyon isteni, köszi a receptet. Mi édes szájúak vagyunk, úgyhogy legközelebb több cukrot teszek bele,mert így kevés volt. De ezt leszámítva jól sikerült, máskor is megsütöm, tuti:)))

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2012-01-23 09:31

Szia!
Tegnap megcsináltam ezt a kiflit.Gyors és egyszerű recept.
Annyi problémám volt, hogy ahogy írtad 180°C-on betettem sülni, 20 percnél már nagyon pirosas barnás volt a teteje és a közepe még picit nyers.Ezért még kisebb hőfokon hagytam pár percig. Az íze mennyei volt csak így nyilván kicsit túl sült. Mi lehetett a baj??
Köszönöm a receptet!!!!

szka86
szka / szka86 Mon, 2012-02-06 09:21

Kedves Alkonyat! Sajnálom, hogy így alakult. Valószínűleg semmit nem rontottál el. Igazság szerint a sütéssel én úgy vagyok, hogy mindig "őrködöm", mert nincs két egyforma sütő, legközelebb próbáld meg kisebb hőfokon, első nekifutásra figyeld, hogy barnul, akkor biztosan nem lesz gond.

horváthbence
horváthbence Tue, 2012-01-10 15:39

tényleg finom ez a kiflik, ma meg csináltam ,de még egy adagot csak azt már más hogyan,mert kevésnek találtam,

szka86
szka / szka86 Mon, 2012-01-09 15:56

húha, nagyon örülök a sikernek:) köszi a gratulációkat, visszajelzéseket!

jucus10
jucus10 Mon, 2012-01-09 12:44

Szia, örök hálám :) 1 hét alatt 3x csináltam akkora sikere van. Mindenkinek ajánlom tuti siker!!
Köszönöm!:)

anika 74
anika 74 Sun, 2012-01-08 17:29

Köszi a receptet,ma megcsináltam dupla adaggal!Isteni finom.Gratulálok hozzá!

LViki
LViki Sat, 2012-01-07 16:53

Megcsináltam, isteni!! :) Köszi a receptet, sokszor fog még előkerülni:)

szka86
szka / szka86 Wed, 2012-01-04 15:57

köszönöm a visszajelzést, remélem még sok örömöt fog okozni:)

MeliBubu
MeliBubu Wed, 2012-01-04 14:24

Valamit sejthettem, amikor 50 dkg liszthez számítottam ki a többi hozzávalót, és ezt a nagyobb adagot sütöttem meg. Nagyon-nagyon finom, nagyon-nagyon gyorsan eltűnt a tányérról. Ezt még igen sokszor fogom sütni. Köszönet a receptért!

486
finomliszt 30 dkg
élesztő 2 dkg
tejföl 1 dl
cukor 3 ek
1 csipet
tojás 1 db
margarin 12 dkg
instant kakaópor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 ek