r
Nosalty Logó

Preckedli dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Preckedli dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Sütemény

Teteje

Összesen 985 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Sütemény

Teteje

Összesen 7874 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Sütemény

Teteje

Összesen 455 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 985 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    511.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6226.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2793 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.8 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 7874 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

Sütemény

Teteje

Elkészítés

Sütemény

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a hideg margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk.
  2. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütjük a három tojássárgáját, hozzáadjuk a citromlevet, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta szépen összeálljon.
  3. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.

Teteje

  1. A tojásfehérjéket enyhén felverjük. A diót a kristálycukorral összekeverjük.
  2. A kiszaggatott tészták tetejét, az enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióba belefordítjuk, ezután a diós felével felfelé, egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük. Előmelegített sütőben 180 C fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni őket. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3488
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 17.

Ajánló

Ebből az adagból kb. 83 darab lesz, ez attól függ, hogy mekkora kiszúrót használtok, én 4 cm átmérőjűt használtam. Száraz helyen, dobozban tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Preckedli dióval
Ana's Kitchen 132 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Sütemény

Teteje

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra