Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós habos-pudingos szelet

Diós habos-pudingos szelet
Diós habos-pudingos szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfelső lapra csokimázat is lehet kenni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tojáshabhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot, és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, kisodorjuk, és tepsi hátoldalára tesszük.
  3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, minden lapot megkenünk habbal, megszórjuk dióval, így sütünk 3 lapot.
  4. A pudingport felfőzzük, ha kihűlt, összevegyítjük a vaj és a cukor keverékével, és megtöltjük vele a megsütött lapokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 741
elküldve: 3
receptkönyvben: 181
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Diós álomszelet, dióhabos pudingos szelet, dióhabos krémes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manyecskaa
manyecskaa Mon, 2016-01-25 06:49

Megsütöttem, csodálatos ízű sütemény, nagyon bejött, biztos, hogy máskor is megsütöm!

2097
finomliszt 50 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 3 ek
tojásfehérje 3 db
cukor 5 dkg
dió 15 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 5 dl
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg