r
Nosalty Logó

Diós habos linzer

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vezsu
Diós habos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 458 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 4898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 458 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságra, és linzerformával kiszaggatjuk.
  3. A tojásfehérjéket egy pici sóval keményre verjük. Amikor a hab kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot.
  4. A habhoz hozzákeverjük a darált diót, és a legvégén az ecetet.
  5. Habzsákkal köröket nyomunk a linzerekre, és a közepére egy pici baracklekvárt helyezünk.
  6. Előmelegített sütőben csak 10 percig sütjük. Ne barnuljon meg, mert kiszárad!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 26674
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Sokáig eláll, és nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy kedves rokonom receptje. Isteni. Maga a linzertészta is omlós, de a diós hab rajta...az valami mennyei. Vigyázat! A habot nem szabad keverés közben megkóstolni, mert nem marad! :-) Garantáltan ízleni fog mindenkinek. Ez bizonyos!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek