r
Nosalty Logó

Diós habos linzer

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vezsu
Diós habos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 458 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 4898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 458 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és legalább 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagságra, és linzerformával kiszaggatjuk.
  3. A tojásfehérjéket egy pici sóval keményre verjük. Amikor a hab kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot.
  4. A habhoz hozzákeverjük a darált diót, és a legvégén az ecetet.
  5. Habzsákkal köröket nyomunk a linzerekre, és a közepére egy pici baracklekvárt helyezünk.
  6. Előmelegített sütőben csak 10 percig sütjük. Ne barnuljon meg, mert kiszárad!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24723
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Sokáig eláll, és nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy kedves rokonom receptje. Isteni. Maga a linzertészta is omlós, de a diós hab rajta...az valami mennyei. Vigyázat! A habot nem szabad keverés közben megkóstolni, mert nem marad! :-) Garantáltan ízleni fog mindenkinek. Ez bizonyos!

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Ez finomnak t?nik, majd próbálkozom vele. Elmentve!

dobos

 Ez olyan finom, hogy eleve dupla mennyiséggel kell kezdeni.

Törölt felhasználó

Mennyi liszt kell hozzá?

visnyoo

csatlakozom az el?ttem kérdez?höz, mennyi liszt kell hozzá?:-)

vezsu

Nem értem a kérdést? ...a receptben meg van dva - 300g...

Törölt felhasználó

A recept nem írja: mennyi dió kell hozzá?

melcsi78

Sajnos nem sikerült a hab. Mikor beletettem a diót és tovább kevertem, összeesett az egész. Sanszos, hogy a diót fakanállal kellett volna belekeverni és nem robotgéppel? Összezárós linzert csináltam így az elrontott habból, és úgy sütöttem ki. Finom lett. Lehet, hogy kreáltam egy új diós linzert? :) De azért írd meg légyszi, hogy gogy kellett volna a habot, mert legközelebb is szeretnék vele próbálkozni. Köszi!

vezsu

Hát a habbal óvatosan kell bánni. Én csak lassan kézzel keverem hozzá, finom mozdulatokkal, hogy ossze ne essen....De a te verziód is nagyon finom lehetett. Ha legkozelebb nem sikerul én is így csinálom...Koszi a tippet!

Sz. Ági

Ma megsütöttem, finom lett és szép. Csak arra lennék kíváncsi az ecetnek milyen szerepe van a habban? Beletettem , de fogalmam sincs az okáról.

Boszi

Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet. Lehet, hogy hülyeséget írok, de én úgy tudom, az ecetnek a hab tartásánál van szerepe, vagyis keményebb lesz. Ha jól tudom, ez a szerepe a citromlének is, ha egy cseppet a tojásfehérje felverésekor teszünk bele. Biztosan többször elkészítem! Marcsi

vezsu

Én is koszonom a dícséretet...tényleg nagyon finom, még ha kicsit babrás is. De megéri. Ugye?Zsuzsa

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek