Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-gesztenyés torta étcsokis díszítéssel

Diós-gesztenyés torta étcsokis díszítéssel
Diós-gesztenyés torta étcsokis díszítéssel
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám névnapjára készítettem a tonhalas-krémsajtos saláta, és a tormás sonkatekercs egyszerűen mellé. Édesanyám kívánsága volt, hogy valamilyen gesztenyés tortát készítsek. Így ezt  a nagyon finom tortát készítettem el. Azokkal a hozzávalókkal, amelyekkel én készítettem, az elpárolgást beleszámítva 100 gramm 306 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 10 adag

Tortalap

Krém

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, miközben hozzáadjuk 3-4 részletben a vizet.
  3. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük. 3-4 részletben a tojássárgákhoz adjuk, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk.
  4. Kivajazott-lisztezett 28cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc után 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet. Ha nagyon sülni kezdene, akkor alufóliával takarjuk le a tetejét. Kb 45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.

Krém

  1. 4 dl tejet felforralunk. 1,5 dl tejjel, és 6 dkg kristálycukorral kikeverjük a pudingport. A felforrt tejbe öntjük, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, rumot és a diót. Alaposan összekeverjük, majd robotgéppel a meleg pudingot is hozzákeverjük 3-4 részletben. Kihűtjük.
  3. Ha a tortalap és a krém is kihűlt, a tortalapot ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A külsejét is bevonjuk.
  4. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére mintákat rajzolva.
  5. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  6. Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom süteményt.

Tetejére

tortaforma kikenéséhez

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 812
elküldve: 7
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piskóta diós-gesztenyés krémmel, diós-gesztenyés piskóta, gesztenyés piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

955
tojás 6 db
cukor 40 dkg
dió 15 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
víz 1.5 dl
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5.5 dl
porcukor 20 dkg
cukor 6 dkg
margarin 25 dkg
dió 15 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
rum 0.5 dl
étcsokoládé 6 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 1 dkg