Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós fonott kalács

Diós fonott kalács
Diós fonott kalács
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a fonott kalácsot és a diót. Mivel nagyon szeretjük nutellával, így hát jött az ötlet, hogy elkészítem a diós változatot, ami igazán passzol hozzá. De lekvárral és magában is megállja a helyét. Elég enyhén fejeztem ki magam :)

hozzávalók / 6 adag

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Sima tészta

  1. A tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd jól kidagasztjuk.
  3. 1 óráig kelesztjük langyos helyen konyharuhával letakarva. Én a sütőben szoktam minimum fokozaton.
  4. Azután jól átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.
  5. Mérjünk ki a tésztából 3 egyforma gombócot, majd hagyjuk állni 10 percig.
  6. Ezt majd a diós tésztával is végigcsináljuk, így lesz 6 db gombóc összesen. 3 diós és 3 sima.

Diós tészta

  1. A diós tészta elkészítésének a lépései megegyeznek a sima tésztáéval.

Összeállítás

  1. A 6 gombócból gilisztákat sodorunk, és elhelyezzük őket felváltva egymás mellett. Hatos fonással befonjuk (aki nem ismeri ezt a fonást, a youtube-on talál róla videót).
  2. Bekenjük a felvert tojással, és pihentetjük 15 percig. Majd végül még egyszer átkenjük, megszórjuk a felaprított dióval, és még 15 perc pihentetés után 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 548
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
alkalom: húsvét
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fonott kalács dióval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
finomliszt 160 g
tej 85 ml
friss élesztő 7.5 g
porcukor 18 g
vaj 18 g
tojássárgája 1 db
vanília 0.5 db
citromhéj 0.25 citromból nyert
1 csipet
dió 25 g
finomliszt 170 g
tej 85 ml
friss élesztő 7.5 g
porcukor 18 g
vaj 18 g
tojássárgája 1 db
vanília 0.5 db
citromhéj 0.25 citromból nyert
1 csipet
tojás 1 db
dió 1 marék