r
Nosalty Logó

A dédi fonott kalácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
A dédi fonott kalácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 3031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy bögrébe tesszük, meghintjük egy kevés cukorral, és langyos tejet öntünk rá, letakarjuk, és megvárjuk, míg felfut.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral, és ehhez adjuk - folyamatos keverés mellett - a megolvasztott vajat.
  3. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásos keveréket. Kézzel elkezdjük a tésztát összedolgozni. Ezután szép simára és szárazra dagasztjuk (nem szabad a tésztának a kezünkre ragadnia). A tésztából cipót formálunk. A tálat egy konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyjuk.
  4. Ezt követően újra átdagasztjuk a tésztánkat, letakarjuk, és újabb 30 percig kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  6. A megkelt cipónkat 3 részre szedjük, és mindegyiket kicsit hegyes végű tekerccsé sodorjuk. Ezt követően összefonjuk.
  7. A fonott kalácsunkat egy tepsibe tesszük. Egy tojást felverünk, és ezzel kenjük meg a tésztánk tetejét. A fonat közepét durvára vágott dióval díszítjük.
  8. A kalácsot újabb 10 percig hagyjuk kelni, majd 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 44678
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A sváb konyha egyik kihagyhatatlan eleme a Heilige Stricli (fonott kalács), nem múlhat el úgy a Halottak napja, hogy ne készítenénk el. Természetesen Húsvétkor sem hiányozhat az ünnepi asztalról.  A recept a dédimtől származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek