Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt copfocskák

Kelt copfocskák
Kelt copfocskák
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelire készült, párom házi lekvárral, én házi vajjal ettem... a gyerkőc meg magában, mindkét kézből. Frissen a legjobb! De másnap is puha marad. A xilit miatt nem lesz olyan eget rengetően magas! De a csípőnk sem lesz szélesebb! Ezt is a herbáriákban kapható diabetikusoknak, és fogyókúrázóknak készült lisztből sütöttem. Így extra fogyis!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pici tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, a sót, a xilitet a maradék tejjel, és kissé megolvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Szép sima tésztát kell kapnunk, ami elválik az edény falától. (Én kenyérsütőgépbe beszórtam mindent, és 40 percen keresztül dagasztattam a géppel.)
  3. A tészta pihenjen 1 órát. (Ebből az adagból két copfocskánk lesz.)
  4. Tehát a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét három felé, és kisodorjuk kb 20-30 cm hosszú rudacskákra, lisztes kézzel. A 3 rudat a végénél összenyomkodjuk erősen, majd mint a copfot, befonjuk őket. A végeit ismét összedolgozzuk. Ugyanezt eljátszuk a tészta másik felével.
  5. A copfokat egyesével sütjük, egy kevés tejjel lekenjük, úgy tesszük az előmelegített, forró sütőbe.
  6. A színén látni, hogy mikor sült meg. Közepes hőfokon süssük, hogy a belseje is átsüljön. (Nekem kb. 30 perc volt egy sülés.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 499
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Egészségesanyuci

Mióta szakács: 2012.01.05.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács, kelt kalács, cukormentes copfocska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sivike
Sivike Sun, 2014-02-02 19:31

Nagyon finom, omlós, puha. S hogy milyen másnap, az nem derül ki, mert rögtön elfogyott :) Köszönöm a receptet!

ani18x
Egészségesanyuci / ani18x Sun, 2012-02-19 20:35

Kedves Othello! A Xilitet mindig ugyanúgy kell használni, mint a cukrot. Szóval ugyanannyi cukor kell bele!Jó sütögetést! Minden jót!

618
finomliszt 50 dkg
1 csipet
xilit 4 dkg
vaj 5 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg