r
Nosalty Logó

Kelt copfocskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Egészségesanyuci
Kelt copfocskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 618 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2469 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 618 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2469 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pici tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, a sót, a xilitet a maradék tejjel, és kissé megolvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Szép sima tésztát kell kapnunk, ami elválik az edény falától. (Én kenyérsütőgépbe beszórtam mindent, és 40 percen keresztül dagasztattam a géppel.)
  3. A tészta pihenjen 1 órát. (Ebből az adagból két copfocskánk lesz.)
  4. Tehát a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét három felé, és kisodorjuk kb 20-30 cm hosszú rudacskákra, lisztes kézzel. A 3 rudat a végénél összenyomkodjuk erősen, majd mint a copfot, befonjuk őket. A végeit ismét összedolgozzuk. Ugyanezt eljátszuk a tészta másik felével.
  5. A copfokat egyesével sütjük, egy kevés tejjel lekenjük, úgy tesszük az előmelegített, forró sütőbe.
  6. A színén látni, hogy mikor sült meg. Közepes hőfokon süssük, hogy a belseje is átsüljön. (Nekem kb. 30 perc volt egy sülés.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8087
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptkategóriák

Kelt copfocskák
Egészségesanyuci 21 recept

Reggelire készült, párom házi lekvárral, én házi vajjal ettem... a gyerkőc meg magában, mindkét kézből. Frissen a legjobb! De másnap is puha marad. A xilit miatt nem lesz olyan eget rengetően magas! De a csípőnk sem lesz szélesebb! Ezt is a herbáriákban kapható diabetikusoknak, és fogyókúrázóknak készült lisztből sütöttem. Így extra fogyis!

Hozzászólások (2)

Othello

Szeretném megkérdezni, hogy a xilit helyett mennyi normál cukor kell bele?

Egészségesanyuci

Kedves Othello! A Xilitet mindig ugyanúgy kell használni, mint a cukrot. Szóval ugyanannyi cukor kell bele!Jó sütögetést! Minden jót!

Törölt felhasználó

Nagyon finom, omlós, puha. S hogy milyen másnap, az nem derül ki, mert rögtön elfogyott :) Köszönöm a receptet!

Egészségesanyuci

Ennek igazán örülök!!! :-D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.