Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ketchup-os hús

Ketchup-os hús
Ketchup-os hús
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptet újítottam fel a családom örömére. Több, mint húsz éve a Planétás sorozatban jelent meg. Jó, hogy nagyobb adag is készíthető belőle, mert melegítve is finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sajt másik részét azért teszem rá később, mert egyébként az edény aljára rásül, vagy odaég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a kolbászt karikára vágjuk. A ketchupot, a tejszínt a csipetnyi cukorral összekeverjük.
  2. Egy tűzálló tál alját kirakjuk a vékony szalonnaszeletekkel. Ráteszünk 4 szelet husit, sózzuk, borsozzuk. Beborítjuk hagyma- és kolbászkarikákkal.
  3. Rászórunk egy kis reszelt sajtot, és megöntözzük a kethupos tejszínnel. Folytatjuk a rétegezést ebben a sorrendben, és a maradék tejszínes keverékkel leöntjük (több mint fele maradjon).
  4. A tálat lefedjük, és betoljuk a sütőbe. Lassú tűzön sütjük kb. 1 órán át. Ha a hús megpuhult, a maradék sajtot belekeverjük, és még pár percre visszatoljuk a sütőbe, hogy megolvadjon.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 102
elküldve: 3
receptkönyvben: 139
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsóka

Mióta szakács: 2010.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ketchup-ös-tejszínes rakott karaj, kolbászos-baconös rakott karaj ketchup-pal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

785
sertés rövidkaraj 60 dkg
bacon 6 szelet
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolbász 6 dkg
ketchup 300 ml
főzőtejszín 300 ml
sajt 10 dkg
cukor 1 csipet