r
Nosalty Logó

Diós csiga Latte konyhájából

NS
Diós csiga Latte konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

1556
Kalória
33.7g
Fehérje
181.3g
Szénhidrát
79.6g
Zsír
63.6g
Víz
243.4g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
74.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 6219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    725.2 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 6219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztből a tojássárgákkal, sóval és az élesztővel tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk úgy, hogy téglalapot kapjunk.

A töltelékhez

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a diót, majd a tésztára kenjük, megszórjuk egy kis fahéjjal, és felcsavarjuk. A legalsó csíkra (vagy ahonnan elkezdjük csavarni) tehetünk kicsit több krémet, így lesz a csiga közepén több dió.
  2. A rúdból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk, és kivajazott tepsibe, egymástól ujjnyi távolságra tesszük. Fél órát kelni hagyjuk, majd a sütőbe tesszük.
  3. Aranybarnára sütjük, bőségesen megkenjük a vaníliás-cukros tejjel, majd néhány percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tejet felissza.

A habhoz

  1. A tojásfehérjéből a cukorral vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a diót, majd a langyosra hűlt csigákra kanalazzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerűen imádom a diót: aranygaluskában, zserbóban, selymes krémekben, na meg persze a csupa diós, puha csigákban. Mivel itthon is mindig van darált dió, egyik reggel nekiláttam Nomi darázsfészek receptjének - apró változtatásokkal. Nem hagytam a tojásfehérjét sem kárba veszni, az én verziómban diós hab csücsül az annál is diósabb pihe-puha tésztán.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...