Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csiga Latte konyhájából

Diós csiga Latte konyhájából
Diós csiga Latte konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen imádom a diót: aranygaluskában, zserbóban, selymes krémekben, na meg persze a csupa diós, puha csigákban. Mivel itthon is mindig van darált dió, egyik reggel nekiláttam Nomi darázsfészek receptjének - apró változtatásokkal. Nem hagytam a tojásfehérjét sem kárba veszni, az én verziómban diós hab csücsül az annál is diósabb pihe-puha tésztán.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztből a tojássárgákkal, sóval és az élesztővel tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk úgy, hogy téglalapot kapjunk.

A töltelékhez

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a diót, majd a tésztára kenjük, megszórjuk egy kis fahéjjal, és felcsavarjuk. A legalsó csíkra (vagy ahonnan elkezdjük csavarni) tehetünk kicsit több krémet, így lesz a csiga közepén több dió.
  2. A rúdból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk, és kivajazott tepsibe, egymástól ujjnyi távolságra tesszük. Fél órát kelni hagyjuk, majd a sütőbe tesszük.
  3. Aranybarnára sütjük, bőségesen megkenjük a vaníliás-cukros tejjel, majd néhány percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tejet felissza.

A habhoz

  1. A tojásfehérjéből a cukorral vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a diót, majd a langyosra hűlt csigákra kanalazzuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Latte

Mióta szakács: 2013.11.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Brutál diós csiga, diós kelt csiga, dióhabos diós csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1556
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
élesztő 3 dkg
tej 4 dl
vaníliás cukor 2 teáskanál
1 csipet
dió 15 dkg
vaj 15 dkg
nádcukor 15 dkg
fahéj 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 dl
tojásfehérje 3 db
cukor 10 dkg
dió 10 dkg